arithmies

6 Σωματικά συμπτώματα του άγχους!

by ediva

Το άγχος είναι από τα πιο σύγχρονα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας. Μόνιμο τρέξιμο, πάντα στην πρίζα και δουλειά από το πρωί ως το βράδυ. Οι υποχρεώσεις τρέχουν και άντε να τις προλάβεις. Ναι λογικό είναι να έχει άγχος. Τι γίνεται όμως όταν το άγχος ξεπερνάει τα όρια σου και αρχίζει και εκδηλώνεται αλλιώς; Ναι δεν είναι μόνο η υπνηλία και η κούραση που φέρνει το άγχος.

Τα πιο συχνά συμπτώματα του άγχους είναι σωματικά. Έχεις σκεφτεί ότι εκείνη την στιγμή που σε πόνεσε η πλάτη ή το χέρι ή όταν έφτασαν οι χτύποι σου 200 ότι μπορεί να οφείλονται στο άγχος; Και όμως το σώμα μας μάς προειδοποιεί και πολλές φορές δεν του δίνουμε σημασία. Πάμε να δούμε ποια είναι τα κυριότερα σωματικά συμπτώματα του άγχους και ίσως έτσι την επόμενη φορά να μπορέσεις να το καταλάβεις και να προσπαθήσεις να ηρεμήσεις.

Ποια είναι τα σωματικά συμπτώματα του άγχους

 

Ταχυπαλμία

arithmies

Το συχνότερο σωματικό σύμπτωμα είναι η ταχυπαλμία ή οι αρρυθμίες. Σε μερικές περιπτώσει είναι τόσο έντονο το άγχος που το άτομο μπορεί να νιώσει ότι παθαίνει καρδιακό. Οι ταχυπαλμίες είναι και κομμάτι των κρίσεων πανικού που σχετίζονται άμεσα με το άγχος. Προσπάθησε να ελέγξεις τους χτύπους της καρδιάς σου μέσω της αναπνοής. Αν δεις ότι οι κρίσεις συνεχίζονται συμβουλέψου κάποιον ειδικό να σε βοηθήσει να τις αντιμετωπίσεις.

Δες επίσης: Ποιες τροφές μπορούν να μειώσουν το άγχος!

Μούδιασμα στα άκρα

moudiasma se xeria,podia

Όταν αγχωνόμαστε πολλές φορές νιώθουμε τα άκρα μας να μουδιάζουν ή να μυρμηγκιάζουν. Είναι ένας από τους μηχανισμούς του σώματος σου να προσπαθήσει να εκτονώσει κάπως το άγχος που σε καταπνίγει και πολύ πιθανόν να μην το καταλαβαίνεις. Το μυρμήγκιασμα είναι η ένδειξη!

Πόνος στο στομάχι

stomaxoponos

Έχεις νιώσει ποτέ έναν ξαφνικό πόνο στο στομάχι την ώρα που πνίγεσαι από δουλειά. Όχι δεν είναι τυχαίο! Το άγχος έχει βαρέσει κόκκινο και τα έντερα σου το νιώθουν πολύ περισσότερο από σένα. Για αυτό και έχεις την αίσθηση ότι θέλεις να πας τουαλέτα πιο συχνά. Αν ο πόνος είναι πολύ έντονος ή αν σου προκαλέσεις έντονες εντερικές δυσλειτουργίες θα πρέπει να απευθυνθείς στον γιατρό σου.

Ξηροστομία

ksirostomia

Σίγουρα την πρώτη φορά που έπρεπε να μιλήσεις σε κοινό ή να παρουσιάσεις μια εργασία, έψαχνες να βρεις το σάλιο σου. Το στόμα σου ήταν στεγνό και μόνο οι τσίχλες ήταν η λύση για λίγη σιελόρροια έτσι ώστε να μπορέσεις να ενυδατώσεις το στόμα σου. Αν δε μπορείς να καταπολεμήσεις πλήρως το άγχος, τσίχλες και καραμέλες με μέντα ή δυόσμο θα βοηθήσουν.

Ρίγος

ginaika kriwnei, ediva.gr

Και μαζί με την ξηροστομία έρχονται και τα ρίγη. Ε ναι, όταν έχεις μια παρουσίαση ή ένα ραντεβού που θέλεις πολύ πάντα σε πιάνει αυτό το ρίγος ακόμα και αν είναι κατακαλόκαιρο και δε μπορείς να καταλάβεις γιατί. Όταν αγχωνόμαστε πέφτει η θερμοκρασία μας και για αυτό έρχονται τα πρώτα ρίγη.

Δες επίσης: Διώξε το άγχος & γέμισε ενέργεια κάνοντας 15 λεπτά Yoga!

Δερματοπάθειες

psoriasi

Και όμως πολλές δερματοπάθειες μπορούν να οφείλονται στο άγχος. Σπυράκια από το πουθενά, ποικιλόχρους πιτυρίαση και φυσικά όλα τα αυτοάνοσα όπως η ψωρίαση κάνουν πάρτι κάθε φορά που εσύ είσαι φουλ στο άγχος. Κάνε καλό στο δέρμα σου και προσπάθησε όσο μπορείς να διατηρείς τα επίπεδα του άγχους χαμηλά.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts