μπιζέλι πιάτο συνήθειες ρίχνουν μεταβολισμό

5 Συνήθειες που ρίχνουν το μεταβολισμό σου!

by tzinav

Ένας καλός μεταβολισμός είναι μεγάλος σύμμαχος για να διατηρείς τη σιλουέτα σου και να μη βάζεις εύκολα κιλά. Όλες λοιπόν θέλουμε να έχουμε έναν δυνατό μεταβολισμό και να καίμε περισσότερες θερμίδες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συνήθειες μας που ρίχνουν το μεταβολισμό, πράγμα που μας κάνει να βάζουμε πιο εύκολα κιλά.

Είναι αλήθεια ότι το να έχεις έναν ενισχυμένο μεταβολισμό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τα κιλά σου ή ακόμα και να χάσεις ευκολότερα μερικά. Προκειμένου λοιπόν να τον διατηρείς σε ένα καλό επίπεδο δες 5 συνήθειες που ρίχνουν το μεταβολισμό σου!

5 Καθημερινές συνήθειες που αποδυναμώνουν το μεταβολισμό!

 

1. Έχεις μια καθιστική ζωή

γυναίκα κάθεται γραφείο

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής έχουν ωθήσει τις περισσότερες από εμάς σε μια καθιστική ζωή, με ελάχιστη έως καθόλου άσκηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να πέφτει ο μεταβολισμός μας. Ακόμα λοιπόν κι αν έχεις ελάχιστο ελεύθερο χρόνο στην καθημερινότητα σου προσπάθησε να εντάξεις έστω και λίγη φυσική δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα το περπάτημα από και προς τη δουλειά.

Δες επίσης: 6 Τροφές που πρέπει να αποφύγεις για να χάσεις λίπος!

2. Δεν τρως αρκετή πρωτεΐνη

πρωτεϊνούχα τρόφιμα

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για ένα υγιές σώμα με την επαρκή μυϊκή μάζα. Όταν έχεις μυϊκή μάζα σημαίνει ότι κάνεις περισσότερες καύσεις και έχεις έναν καλό μεταβολισμό. Φρόντισε λοιπόν να τρως αρκετή πρωτεΐνη μέσα στη μέρα σου, κυρίως από πηγές φτωχές σε λίπος όπως είναι το κοτόπουλο, το ψάρι και τα όσπρια.

Δες επίσης: 5 Συμβουλές για να κάψεις πιο πολλές θερμίδες με περπάτημα!

3. Το παρακάνεις με τη δίαιτα

μπιζέλι πιάτο συνήθειες ρίχνουν μεταβολισμό

Το να το παρακάνεις με τη δίαιτα και να φτάνεις σε σημείο υποσιτισμού θα έχει το αντίθετο από αυτό που θέλεις. Με το να μην τρως λοιπόν όσο χρειάζεσαι και με το να προσλαμβάνεις λίγες θερμίδες βλάπτεις το μεταβολισμό σου. Ειδικά αν συμπεριφέρεσαι έτσι για κάποιο χρονικό διάστημα τότε ο μεταβολισμός σου θα πέσει.

Δες επίσης: 7 Τροφές που κάνουν καλό σε καρδιά και σιλουέτα!

4. Δεν κοιμάσαι αρκετά

ξενυχτισμένη γυναίκα

Το να κοιμάσαι καλά και όσες ώρες πρέπει έχει πολλά οφέλη για την υγεία σου. Ένα από αυτά είναι και η τόνωση του μεταβολισμού. Όταν λοιπόν κοιμάσαι συστηματικά λίγες ώρες τότε ο μεταβολικός σου ρυθμός θα πέσει, με αποτέλεσμα να παίρνεις πιο εύκολα και να χάνεις πιο δύσκολα κιλά.

Δες επίσης: 9 Λόγοι που η ζυγαριά κολλάει και δε χάνουμε βάρος!

5. Απορρίπτεις τα βάρη από την άσκηση σου

γυναίκα σηκώνει βάρη συνήθειες ρίχνουν μεταβολισμό

Όταν η μυϊκή σου μάζα είναι σε καλά επίπεδα τότε και οι καύσεις σου είναι περισσότερες. Και ένας τρόπος για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα είναι η άθληση με βάρη. Αν λοιπόν εσύ αποφεύγεις τα βάρη τότε είναι πιθανό να υπολείπεσαι σε μυς, με αποτέλεσμα να μην έχεις τόσο καλό μεταβολισμό.

Related Posts