5 Συμβουλές για να κάψεις πιο πολλές θερμίδες με περπάτημα!

by tzinav

Το περπάτημα είναι μια αερόβια άσκηση που ειδικά το τελευταίο διάστημα έχει αγαπηθεί πολύ. Και ευτυχώς, αφού έχει πολλά οφέλη για τη υγεία: βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς, καύση λίπους και γενικότερη αίσθηση ευεξίας. Και ενώ το καθημερινό περπάτημα είναι από μόνο του μια καλή γυμναστική είναι πιθανό να θέλεις να το πας σε ένα επίπεδο παραπάνω, καίγοντας πιο πολλές θερμίδες.

Αν λοιπόν αναζητάς πώς να κάνεις το περπάτημα μια πιο έντονη άσκηση ακολούθησε 5 συμβουλές για να κάψεις περισσότερες θερμίδες με το περπάτημα!

Πώς να κάνεις περισσότερες καύσεις περπατώντας!

 

1. Ανέβασε το ρυθμό

ξανθιά γυναίκα περπατάει ρολόι θερμίδες περπάτημα

Ο ρυθμός του περπατήματος μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά! Έτσι, όταν περπατάς με ένα γρήγορο ρυθμό καις πολύ περισσότερες θερμίδες από όταν περπατάς χαλαρά. Μπορείς μάλιστα να εναλλάσσεις ανά 10 λεπτά το ρυθμό που περπατάς, από κανονικό μέχρι αρκετά γρήγορο. Με τον τρόπο αυτό θα κάψεις περισσότερες θερμίδες.

Δες επίσης: Πως να κάψεις περισσότερο λίπος με το τρέξιμο!

2. Πρόσθεσε βάρος

γυναίκες κρατάνε βαράκια περπατάνε

Το να προσθέσεις βάρος επάνω σου ενώ περπατάς θα σε κάνει να κάψεις περισσότερες θερμίδες. Και ο πιο βολικός τρόπος για να βάλεις βάρος πάνω σου είναι ένα γιλέκο με βάρος που φοριέται εύκολα. Εναλλακτικά, μπορείς να κρατάς βαράκια με ελάχιστα κιλά ή ένα μπουκαλάκι νερό σε κάθε χέρι. Βέβαια, καλύτερα είναι πριν προβείς στη χρήση τους να έχεις συμβουλευτεί το γιατρό σου και ειδικά αν έχεις κάποιο πρόβλημα στον καρπό, στην πλάτη ή στον αυχένα.

Δες επίσης: 5 Αποτελεσματικές ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι!

3. Περπάτησε σε ανηφόρα

γυναίκα ανεβαίνει σκάλες

Μπορεί να αποφεύγεις τις ανηφόρες όταν πηγαίνεις για περπάτημα αφού είναι πολύ κουραστικές αλλά μπορούν να πάνε την άσκηση σε ένα άλλο επίπεδο. Αν λοιπόν θέλεις μια πρόκληση στο περπάτημα σου τότε πήγαινε σε ανηφορικά μέρη ή ανέβα σκάλες. Έτσι θα ενεργοποιήσεις περισσότερο τους γλουτούς και θα κάψεις περισσότερες θερμίδες. Προτίμησε λοιπόν το ανηφορικό περπάτημα 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Δες επίσης: 5 Λόγοι που πρέπει επειγόντως να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου!

4. Ένταξε μερικές ασκήσεις με το βάρος του σώματος

γυναίκα κάνει προβολές φύση

Αν θέλεις να κάψεις περισσότερες θερμίδες και να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα τότε δοκίμασε να προσθέσεις μερικές ασκήσεις με το βάρος του σώματος. Για παράδειγμα, λίγα καθίσματα, προβολές, σανίδες και βυθίσεις τρικεφάλου μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά. Πέρα από τη διαφορά στη μυική μάζα και στις καύσεις, οι ασκήσεις αυτές μπορούν να κάνουν τη ρουτίνα του περπατήματος σου πιο ενδιαφέρουσα!

Δες επίσης: 5 Αποτελεσματικές ασκήσεις σύσφιξης για ολόκληρο το σώμα!

5. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου

γυναίκα περπατάει έντονα μπουκάλι

Το περπάτημα μπορεί να απαιτεί έντονη συμμετοχή των ποδιών, αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα χέρια πρέπει να είναι αμέτοχα. Αντίθετα, τα χέρια πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στην άσκηση, κουνώντας τα έντονα στο ρυθμό που περπατάς. Έτσι, αφενός θα κάψεις περισσότερες θερμίδες και αφετέρου θα γυμνάσεις και τα χέρια σου.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts