Πανεύκολη συνταγή για ταλιατέλες με σολομό για τους λάτρεις των ζυμαρικών (όπως εγώ!).
Λίγα υλικά (και καλά), με ελάχιστη προετοιμασία γύρω στα 15’ λεπτά και ψήσιμο το πολύ 10’, ανάλογα πάντα με τον τύπο των ζυμαρικών.
Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και λίγο φρέσκο βασιλικό που ταιριάζει απίστευτα σε όλα τα ζυμαρικά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για 6 άτομα:
- 300 γρ. ταλιατέλες
- 2 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο
- 300 γρ. καπνιστό σολομό
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 ματσάκι άνηθο
- ¾ αγγούρι
- Αλάτι/πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Ρίχνεις τις ταλιατέλες σε βραστό αλατισμένο νερό μέσα στο οποίο έχεις προσθέσει λίγο λάδι. Φρόντισε να μην βράσουν πολύ, να μείνουν «αλ ντέντε»
Βήμα 2
Κόβεις τον σολομό σε μακριές λεπτές φέτες.
Βήμα 3
Καθαρίζεις το αγγούρι αφήνοντας κατά διαστήματα λίγη φλούδα (καλά πλυμένο)
Βήμα 4
Κόβεις με ένα ψαλίδι τον άνηθο
Βήμα 5
Σιγοβράζεις την κρέμα γάλακτος μέχρι να ελαττωθεί κατά το ένα τρίτο, ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, το αγγούρι και τον άνηθο.
Βήμα 6
Μόλις είναι έτοιμες οι ταλιατέλες, τις στραγγίζεις και τις ανακατεύεις με την κρέμα στην οποία έχεις προσθέσει αλάτι, λίγο πιπέρι, το αγγούρι και τον άνηθο.
Δες επίσης: Περισσότερες συνταγές εδώ
Βήμα 7
Ανακατεύεις, δοκιμάζεις για να δεις αν χρειάζεται και άλλα καρυκεύματα και το αφήνεις να ζεσταθεί σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτάκια ακόμη.
Σερβίρεις σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνεις τις φέτες του σολομού.
Συμβουλή: Επέλεξε όσο το δυνατόν σολομό καλής ποιότητας και λάβε υπόψη σου ότι είναι ήδη αρκετά αλμυρός και ίσως χρειαστεί ελάχιστο αλάτι η συνταγή.