γυναίκα πίνει καφέ δείχνει χάρτη

5 Tips για να μη μελαγχολήσεις με το τέλος των διακοπών!

by tzinav

Το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του και μαζί με αυτό τελειώνουν οι διακοπές για τους περισσότερους. Η επιστροφή λοιπόν στην καθημερινότητα συχνά συνδέεται με θλίψη. Και μπορεί οι πρώτες μέρες μετά τις διακοπές να είναι περίεργες αλλά υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μη μελαγχολήσεις με το τέλος των διακοπών.

Ξέφυγε λοιπόν από τη μελαγχολία που συνεπάγεται η επιστροφή από τις διακοπές και μπες γρήγορα στους ρυθμούς σου με 5 απλά tips για να μη μελαγχολήσεις με το τέλος των διακοπών!

Πώς να μη μελαγχολήσεις με την επιστροφή από τις διακοπές!

 

1. Οργάνωσε τις επόμενες εξορμήσεις

γυναίκα πίνει καφέ δείχνει χάρτη

Μπορεί οι διακοπές να τελείωσαν μόλις αλλά το να έχεις κάτι να περιμένεις βοηθά πολύ στην ψυχολογία σου. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να μην ξεκινήσεις να οργανώνεις τις επόμενες εξορμήσεις σου! Δε χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο και μακρινό. Ακόμα και ένα Σαββατοκύριακο σε ένα μέρος που δεν έχεις ξαναπάει είναι αρκετό για να σε κάνει να ανυπομονείς.

Δες επίσης: 8 Μυστικά για να παραμείνεις με καλή και θετική ψυχολογία!

2. Φτιάξε ένα άλμπουμ με τις φωτογραφίες των διακοπών

γυναίκα κολλάει φωτογραφίες άλμπουμ

Σίγουρα χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να ξεπεράσεις τις διακοπές σου. Μέχρι λοιπόν να μπεις πλήρως στους ρυθμούς σου μπορείς να κάνεις μια αναδρομή στις διακοπές σου τυπώνοντας τις αγαπημένες σου φωτογραφίες και φτιάχνοντας ένα άλμπουμ.  Αυτός είναι ένας καλός τρόπος να κλείσει για σένα το κεφάλαιο των διακοπών και να προχωρήσεις στην καθημερινότητα σου!

Δες επίσης: 5 Τρόποι να προλάβεις την κατάθλιψη!

3. Κανόνισε έξοδο με τις φίλες σου

γυναίκες πίνουν κοκτέιλ

Η επιστροφή από τις διακοπές έχει και τα καλά της! Ένα από αυτά είναι ότι θα ξαναδείς τους φίλους σου και θα ανταλλάξετε εμπειρίες από τα καλοκαιρινά ταξίδια σας. Κανόνισε λοιπόν άμεσα μια έξοδο με τις φίλες σου για να πείτε τα νέα σας και να περάσετε χρόνο μαζί. Έτσι, θα καταλάβεις ότι η καθημερινότητα σου έχει και τα καλά κομμάτια της και οι αγαπημένοι σου άνθρωποι είναι ένα από αυτά!

Δες επίσης: 4 Tips για να είσαι χαρούμενη!

4. Θέσε νέους στόχους στη δουλειά

γυναίκα γράφει σε μπλοκ καφές

Το τέλος των διακοπών είναι συχνά μια καλή ευκαιρία για αναδιοργάνωση και στοχοθεσία. Ένας καλός τρόπος για να αποκτήσεις κίνητρο στην δουλειά σου και να δουλέψεις με όρεξη είναι το να θέσεις νέους στόχους. Αν λοιπόν είσαι ένας άνθρωπος για τον οποίο οι στόχοι αποτελούν πρόκληση θα πάρεις γρήγορα μπροστά και δε θα αφήσεις το χρόνο να περνά αναπολώντας τις διακοπές.

Δες επίσης: 7 Μυστικά αυτοβελτίωσης που πρέπει να γνωρίζεις!

5. Άλλαξε μικρά πράγματα στη διακόσμηση

γυναίκα διακοσμεί με λουλούδια μελαγχολήσεις τέλος διακοπών

Οι μικροαλλαγές στη διακόσμηση του χώρου στον οποίο ζούμε μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη διάθεση σας. Αν λοιπόν νιώθεις κάπως βαλτωμένη μετά τις διακοπές μπορείς να κάνεις κάποιες αλλαγές στη διακόσμηση τόσο του σπιτιού σου όσο ακόμα και του γραφείου σου. Δε χρειάζονται πολλά: ένα καινούριο διακοσμητικό, ένα νέο αρωματικό χώρου ή λίγα λουλούδια μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts