πώς να μεγαλώσεις όμορφα με φίλους

5 Tips που θα σε βοηθήσουν να μεγαλώσεις όμορφα!

by ediva

Εμείς οι γυναίκες φοβόμαστε να μεγαλώσουμε. Δεν είναι ότι μας ενοχλεί ο χρόνος. Μάλλον πιο πολύ φοβόμαστε τα σημάδια που θα αφήσει πάνω μας στο πέρασμά του, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Έχουμε συνδέσει τα γηρατειά με τις έντονες ρυτίδες, τους πόνους και την αδράνεια. Όμως, δεν είναι έτσι και ούτε πρέπει να το βλέπεις έτσι.

Σημασία δεν έχει το πέρασμα του χρόνου -άλλωστε κι αυτό μία ανθρώπινη εφεύρεση είναι. Πράγματι, σημασία δεν έχουν τα πόσα χρόνια αλλά το πώς πέρασες αυτά τα χρόνια, πώς τα έζησες κι αν τα έζησες πραγματικά, ουσιαστικά. Βέβαια, η ζωή δεν έχει ημερομηνία λήξης και η ηλικία είναι όντως απλά ένας αριθμός. Πάραυτα, για εσένα που φοβάσαι, συγκέντρωσα παρακάτω 5 tips που θα σε βοηθήσουν να μεγαλώσεις όμορφα!

Συμβουλές για να μεγαλώσεις όμορφα!

 

Πέρασε ποιοτικό χρόνο με άλλους ανθρώπους!

πώς να μεγαλώσεις όμορφα με φίλους

Από τις πιο σημαντικές συμβουλές που θα βρεις σε αυτό το άρθρο είναι το να περνάς ποιοτικό χρόνο με άλλους ανθρώπους. Μην απομονωθείς διότι θα είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα κάνεις. Σύμφωνα με φιλοσόφους, ο άνθρωπος είναι «πολιτικό ζώον», δηλαδή κοινωνικό ον. Χρειάζεται να ανήκει σε μία κοινωνική ομάδα και να συναναστρέφεται με τους γύρω του.

Γι’αυτό μην ξεχνάς τους δικούς σου ανθρώπους, πέρνα όσο πιο πολύ χρόνο μαζί τους μπορείς και επέκτεινε τον κοινωνικό σου κύκλο! Η κοινωνική αλληλεπίδραση έχει μεγάλη επίδραση στο πώς αντιμετωπίζεις τη ζωή και τις αλλαγές που φέρνει.

Δες επίσης: 5 Tips που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο παραγωγική!

Προσπάθησε να παραμείνεις δραστήρια!

μεγάλη γυναίκα δραστήρια

Κάτι που σίγουρα θα έχεις αντιληφθεί ήδη είναι τα οφέλη της άσκησης στη ζωή σου. Για να παραμείνει η φυσική κατάστασή σου σε ελεγχόμενα επίπεδα και μετά από μία συγκεκριμένη ηλικία, πρέπει να προσπαθήσεις να ασκείσαι συστηματικά ή έστω να παραμείνεις δραστήρια! Επιβάλλεται να θέσεις ως στόχο τη σωματική ευεξία αν θέλεις να μεγαλώσεις όμορφα και να μη μείνεις αδρανής.

Δες επίσης: Γίνε fit σε ένα μήνα με 15′ άσκησης την ημέρα!

Υιοθέτησε μία ισορροπημένη διατροφή!

μεσογειακή διατροφή για να μεγαλώσεις όμορφα

Εξίσου σημαντική με την άσκηση, βέβαια, είναι και η διατροφή. Η ισορροπημένη διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σωματική και ψυχική ευεξία. Καθώς μεγαλώνουμε χρειαζόμαστε λιγότερες θερμίδες και περισσότερες θρεπτικές ουσίες για να είμαστε υγιείς. Μάλιστα, είσαι τυχερή επειδή έρευνες έχουν δείξει ότι η μεσογειακή διατροφή συμβάλει σε πιο υγιή γηρατειά!

Δες επίσης: Τα 9 μυστικά της μακροζωίας!

Απέφυγε κακές συνήθειες και απέκτησε άλλες καλές!

όμορφη γυναίκα με ρυτίδες

Ένα άλλο tip που θα σου πρότεινα είναι να προσέχεις τις συνήθειές σου. Περιόρισε τις κακές και αντικατέστησε τες με άλλες καλύτερες. Τι εννοώ; Κόψε επιτέλους το κάπνισμα και το ποτό. Απέφυγε τον παθητικό καπνό, άλλωστε, αποτελεί αίτιο για την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών.

Αντ’ αυτού ξεκίνησε να φροντίζεις την επιδερμίδα σου για να αποφύγεις και την εμφάνιση ρυτίδων. Βάλε αντηλιακό, κρέμες ενυδατικές και αντιγηραντικές, κάνε απολέπιση και αγάπησε το δέρμα σου!

Δες επίσης: Οι 7 καλύτερες ενυδατικές κρέμες για ηλικίες 40+

Για να μεγαλώσεις όμορφα δώσε βάση στη ψυχική σου υγεία!

ηλικιωμένο ζευγάρι

Φυσικά, άφησα το πιο σημαντικό για το τέλος. Για να μεγαλώσεις όμορφα πρέπει να νιώθεις κι όμορφα. Η υγεία τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχικό επίπεδο είναι το παν. Γι’ αυτό δώσε βάση και στη ψυχική σου ισορροπία. Η θετική ενέργεια, το γέλιο και η χαρά είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να μεγαλώσεις όμορφα!

Related Posts