toyrta me zaxaropasta

Συνταγή για ζαχαρόπαστα και ο τρόπος χρήσης!

by ediva-author

Φτιάξαμε την τούρτα μας αλλά κάτι σαν να της λείπει! Μην την αφήσεις απλή στο επάνω μέρος. Στόλισέ την με τη δική σου ζαχαρόπαστα!

Μην φοβάσαι την ζαχαρόπαστα. Είναι αρκετά εύκολη η παρασκευή της και σου δίνει απεριόριστες δυνατότητες στον σχεδιασμό της! Με λίγη φαντασία μπορείς να φτιάξεις πάρα πολύ όμορφα σχέδια και όλοι θα νομίζουν πως την τούρτα σου την έκανε ο ίδιος ο Λουκάκος!

Ζαχαρόπαστα: Οδηγίες Παρασκευής

Τι θα χρειαστούμε:

1 κιλό ζάχαρη άχνη
5 κουταλάκια ζελατίνη ή 2 φακελάκια των 10 γρ.
1 κουταλιά του γλυκού γλυκερίνη
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 κούπας νερό
3 βανίλιες

Διαλύουμε τη ζελατίνη στο νερό μας μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Στην συνέχεια προσθέτουμε και την γλυκόζη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει βάζουμε την γλυκερίνη και τη βανίλια και βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

glikozi, glikerini, nero, banilia

Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε την άχνη ζάχαρη κάνοντας μία λακουβίτσα στη μέση. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μας. Προσοχή γιατί στην αρχή θα καίει αρκετά. Για αυτό μπορείς να ανακατέψεις πρώτα με ένα κουτάλακι και στη συνέχεια να τη ζυμώσεις. Αν νοιώσεις ότι κολλάει πρόσθεσε λίγη άχνη ακόμα. Και η ζαχαρόπαστά μας είναι έτοιμη.

etoimi zaxaropasta

Αν δεν την χρησιμοποίησεις αμέσως καλό είναι να την τυλίξεις με μία διαφάνεια για να μην σου στεγνώσει.

Επίσης αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις χρώμα ζαχαροπλαστικής και να την βάψεις με λίγες σταγονίτσες.

 

Για να δούμε τώρα πως μπορούμε να διαχειριστούμε την ζαχαρόπαστα!

 

Πως μπορώ να τη χρησιμοποιήσω τη ζαχαρόπαστα ;

Η ζαχαρόπαστα είναι ένα υλικό με απεριόριστες δυνατότητες. Μπορούμε να ντύσουμε την τούρτα μας, τα γλυκάκια μας ή ακόμα και να κάνουμε ωραία και εντυπωσιακά κεράσματα μόνο με ζαχαρόπαστα. Εδώ θα σου δείξω τρόπους για να μπορέσεις να την απλώσεις σαν επαγγελματίας επάνω στην τούρτα σου!

Τι θα χρειαστούμε:

ergaleia gia zaxaropasta

Εννοείται ότι θα χρειαστούμε μία τούρτα ή ένα κέικ, ένα κοπτηράκι πίτσας, ένα λειαντικό, μία σπάτουλα και έναν πλάστη. Τα υλικά μας δεν είναι ανάγκη να είναι καθαρά για ζαχαρόπαστα γιατί απλώς είναι πανάκριβα. Εγώ τα έχω αγοράσει από χρωματοπωλείο!

Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζαχαρόπαστας και με τον πλάστη μας το ανοίγουμε. Το φύλλο μας πρέπει να είναι 3 φορές μεγαλύτερο από το επάνω μέρος της τούρτας μας.

Με το πλάστη ζυμώνω τη ζαχαρόπαστα και την τοποθετώ στην τούρτα μας.

bazo tin zaxaropasta epano sti toyrta

Και προσέχω να τοποθετήσω την ζαχαρόπαστα στο κέντρο της τούρτας μου.

zaxaropasta sto kentro tis toyrtas

Με τα χέρια μου προσέχω να ‘λειάνω’ την επιφάνεια για να μην εγκλωβιστεί αέρας μέσα στην τούρτα και μου κάνει φουσκαλίτσες. Προχωράω κυκλικά μέχρι να ντύσω καλά την τουρτίτσα μου.

kiklika mexri na tin ntiso

Και μόλις τελειώσουμε κυκλικά θα έχουμε αυτήν την εικόνα.

otan teleioso kiklika tha exo ayti tin eikona

Στην συνέχεια παίρνουμε το κοπτηράκι της πίτσας και αφαιρούμε την ζαχαρόπαστα που μας περισσεύει από την άκρη. Προσοχή όμως, άφησε 1 – 2 δαχτυλάκια περιφερειακά καθώς μετά θα την γυρίσουμε προς τα μέσα.

kobo perifereiaka kai afino 2 daxtyla

Μόλις το κόψεις, παίρνεις τη σπάτουλα και σπρώχνεις πολύ μαλακά την ζαχαρόπαστα που έμεινε προς τα μέσα. Έτσι θα έχουμε ένα εκπληκτικό τελείωμα στο κάτω μέρος.

teleioma sto kato meros

Η τελευταία κίνηση που κάνουμε είναι να δούμε αν μπορούμε να λειάνουμε λίγο την επιφάνεια της ζαχαρόπαστας. Μπορούμε να πάρουμε τον λειαντή και να το περάσουμε πολύ μαλακά για να τη γυαλίσουμε.

leiantis

Και το αποτέλεσμα που έχουμε απλά θα καταπλήξει τα πλήθη!

teliko apotelesma

Στην συνέχεια είναι στο χέρι σου να βάλεις το προσωπικό σου στυλ, με σαντιγύ ή με χρωματισμένη ζαχαρόπαστα!

Πάρε μερικές ιδέες για έμπνευση!

moraki zaxaropastas

bob sfoygarakis zaxaropasta

trapoyla zaxaropasta

 

Για περισσότερες ιδέες ζαχαροπλαστικής και σοκολατένιων πειρασμών δες εδώ!

 

fraoylitsa zaxaropasta

loyloydakia zaxaropasta

Related Posts