5 Λάθη γυμναστικής που κάνεις και δεν χάνεις βάρος!

by ediva

Ο χειμώνας είναι η εποχή που ξεκινάμε όλες μας να φροντίζουμε λίγο περισσότερο το σώμα μας, ξεκινώντας από την διατροφή μας. Αυτή είναι η καλύτερη αρχή που μπορείς να κάνεις, σε συνδυασμό πάντα με την άσκηση. Το ότι πηγαίνεις όμως καθημερινά στο γυμναστήριο δεν σημαίνει ότι τα κάνεις όλα σωστά.

Υπάρχουν μερικά αρκετά συνηθισμένα λάθη γυμναστικής που κάνουν οι περισσότερες από εμάς, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να χάσουμε τα κιλά που θέλουμε, παρά την προσπάθεια που καταβάλλουμε.

Πως γίνεται όμως ενώ χύνεις τόσο ιδρώτα να δυσκολεύεσαι να χάσεις βάρος;

 

Ποια λάθη γυμναστικής εμποδίζουν την απώλεια βάρους!

gumnastirio-tips

Σου αποσπά την προσοχή το κινητό σου

Πάντα όταν κάνεις γυμναστική θα πρέπει να επικεντρώνεσαι στην προπόνηση σου και να μην δίνεις σημασία στο κινητό σου, γιατί έτσι δεν θα καταφέρεις να δώσεις την απαιτούμενη προσοχή στην ένταση με την οποία κάνεις τις ασκήσεις σου, με αποτέλεσμα να είναι αναποτελεσματική η προπόνηση ή να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Προφανώς, μπορείς να το έχεις μαζί σου για να ακούς μουσική ή σε περίπτωση που περιμένεις κάποιο σημαντικό τηλεφώνημα, αλλά σίγουρα το να τσεκάρεις το Facebook εκείνη την ώρα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Εστιάζεις μόνο στην αερόβια γυμναστική

aerovia-gumnastiki-sumvoules

Σίγουρα το cardio μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις αρκετές θερμίδες, αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο το να χτυπιέσαι επάνω σε έναν διάδρομο για ώρες. Το ιδανικό είναι να μην εστιάζεις μόνο στην αερόβια γυμναστική, αλλά να προσθέσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης στο πρόγραμμα σου.

Εκτός από την μυϊκή μάζα που θα χτίσεις, τα βάρη θα σε βοηθήσουν να κάψεις πολλές περισσότερες θερμίδες, ακόμη και όταν θα έχεις τελειώσει την προπόνηση σου, μιας και αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό του σώματος μας.

Η ένταση σου δεν είναι αρκετά υψηλή

Δεν θα πρέπει απλά να διεκπεραιώνεις τις ασκήσεις που κάνεις, αλλά να δίνεις το 100% σε κάθε σου προπόνηση, πιέζοντας όλο και περισσότερο τον εαυτό σου, όπως αναφέραμε και προηγουμένως.

Είτε κάνεις ελλειπτικό είτε βάρη, θα πρέπει να βάζεις αρκετή ένταση. Μόνο έτσι θα ιδρώσεις και θα μπορέσεις να κάψεις λίπος.

Δεν παρακολουθήσεις τις προπονήσεις που κάνεις

aksesouar-gumnastirio-ediva-gr

Για να δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει να πιέζεις τον εαυτό σου, αλλά και να παρακολουθείς την προπόνηση σου, φροντίζοντας οι ασκήσεις και τα διαλείμματα που κάνεις να έχουν την σωστή διάρκεια.

Έτσι, κάθε φορά θα πρέπει να ανεβάζεις όλο και περισσότερο την δυσκολία των ασκήσεων που κάνεις, καθώς επίσης και την διάρκεια τους.

Έχεις βαρεθεί το πρόγραμμα που ακολουθείς στο γυμναστήριο

Όταν κάνεις συνέχεια τα ίδια και τα ίδια είναι άκρως φυσιολογικό από ένα σημείο και μετά να βαριέσαι. Μπορείς να κάνεις εναλλάξ ποδήλατο και διάδρομο, ενώ εννοείται ότι πρέπει να γυμνάζεις κάθε φορά διαφορετική ομάδα μυών. Δεν γίνεται να τα κάνεις όλα μέσα σε μία ημέρα και δεν είναι καθόλου αποτελεσματικό.

Διάλεξε ποια μέρα θέλεις να γυμνάσεις τα πόδια, ποια το στήθος και πάει λέγοντας. Μπορείς να αλλάζεις τις μέρες, απλά να προσέχεις να μην επαναλαμβάνεις πολύ σύντομα τις ασκήσεις για συγκεκριμένη ομάδα μυών.

Related Posts