Προσωπική ευτυχία

6 Μυστικά της προσωπικής ευτυχίας

by ediva

Το να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι αν και ακούγεται φαινομενικά εύκολο, στην πραγματικότητα, χρειάζεται αρκετή προσπάθεια, τόσο προσωπική, όσο και συλλογική. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες καθημερινά, οι οποίοι μας οδηγούν στο να μην νιώθουμε αρκετά ωραία, είτε με τον εαυτό μας, είτε με τους γύρω μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να αμφιβάλλουμε συνεχώς για εμάς, για το εάν έχουμε κάνει κάτι λάθος ή εάν έχουμε πει κάτι λάθος. Η πραγματικότητα όμως, απέχει αρκετά από αυτό που εμείς προσωπικά πιστεύουμε.

Το παν είναι να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας, βρίσκοντας την δική μας προσωπική ευτυχία. Πάμε να δούμε 6 από τα μυστικά της, ώστε να νιώσουμε καλύτερα!

Τα μυστικά της προσωπικής ευτυχίας!

 

1. Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο σε εσένα

περνάω χρόνο μόνη μου

Το να κάνεις πράγματα τα οποία σε ευχαριστούν, μπορεί να σε τονώσει ψυχολογικά αλλά και σωματικά. Περνώντας χρόνο με τον εαυτό σου, μπορείς να ανακαλύψεις δραστηριότητες και hobby που ενδεχομένως να μην είχαν περάσει από το μυαλό σου. Στατιστικές, έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που περνάν χρόνο με τον εαυτό τους, μπορούν να διαχειριστούν πολύ καλύτερα τα διάφορα καθημερινά προβλήματα. Είτε καθίσεις να διαβάσεις ένα βιβλίο, είτε να γράψεις τις σκέψεις σου, ή ακόμα και να μην κάνεις τίποτα, ο χρόνος που περνάς με τον εαυτό σου, είναι πολύτιμος!

Δες επίσης:  7 υπέροχα πράγματα που μπορεί να συμβούν όταν αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου!

2. Να χαίρεσαι με οποιαδήποτε μικρή σου νίκη

χαίρομαι με κάθε μου νίκηΕίτε είναι μια επιτυχία στη δουλειά, είτε είναι μια επιτυχία στην προσωπική σου ζωή, σου αξίζουν συγχαρητήρια! Όλοι μας καταφέρνουμε τους στόχους μας, αλλά ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Δεν χρειάζεται να περιμένεις τους υπόλοιπους να σου το πουν, εφόσον εσύ είσαι ευτυχισμένη με το αποτέλεσμα, μετράει! Οποιονδήποτε στόχο έχεις επιλέξει και έχεις καταφέρει, πρέπει να είσαι χαρούμενη. Αυτό θα σου δώσει την ώθηση ώστε να εξελιχθείς περισσότερο και να είσαι ακόμα πιο φιλόδοξη για το μέλλον!

3. Μάθε να λες “όχι”

Μαθαίνω να λέω όχιΠροσπάθησε να μην είσαι διαθέσιμη για όλους, όποτε σε χρειάζονται. Πάντοτε είναι εύκολο να παραμελούμε τον εαυτό μας και τα “θέλω” του για να ικανοποιήσουμε κάποιους άλλους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Όταν αρνούμαστε, νιώθουμε ότι οι άλλοι μας έχουν θυμώσει. Στην πραγματικότητα όμως, θέτουμε όρια και δείχνουμε ότι εκτός από τους άλλους, νοιαζόμαστε και για τον εαυτό μας. Δοκίμασέ το!

4. Ξέχασε το παρελθόν

ξεχνάω το παρελθόνΟ, τι και να έχει γίνει, δεν μετράει πλέον. Το παρελθόν σου δεν σε καθορίζει και δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν μήνες πριν. Όλοι μας κάνουμε λάθη και έχουμε και δικαίωμα στο λάθος. Το βασικό είναι, να μπορέσεις να “ξεφύγεις” από τα δεσμά του παρελθόντος και να εστιάσεις στο παρόν και στους στόχους που θέλεις να πετύχεις. Το κλειδί είναι το σήμερα!

Δες επίσης: Πώς να συμφιλιωθείς με το παρελθόν σου

5. Αντιμετώπισε τους φόβους σου

Αντιμετωπίζω τους φόβους μουΟι φοβίες είναι κάτι κοινό και οι περισσότεροι από εμάς τους αποφεύγουμε. Ωστόσο, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτοί που αντιμετωπίζουν τους φόβους τους, όταν χρειαστεί να έρθουν σε επαφή με αυτούς, είναι πιο εύκολο στο να τους διαχειριστούν. Ο φόβος θα υπάρχει πάντοτε, αλλά εάν δεν τον αντιμετωπίσεις, θα μεγαλώσει και θα σε επισκιάσει. Τόλμησέ το και δεν θα χάσεις!

6. Να σε αγαπάς

αγαπάμε τον εαυτό μας

Δες επίσης: 5 tips για να αλλάξεις τη ζωή σου και να πετύχεις!

Το πιο δύσκολο μυστικό, είναι η αγάπη προς εμάς. Συνήθως, είμαστε πολύ σκληροί και άδικοι με τους εαυτούς μας και αυτό μας κάνει να μην μπορούμε να μας αποδεχτούμε. Το να αγαπήσουμε εμάς τους ίδιους, είναι ίσως το πιο βασικό βήμα για να πετύχει η ευτυχία μας. Άλλωστε, όλα ξεκινάνε και τελειώνουν με εμάς. Δοκίμασε να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου, να αναγνωρίζεις τα σωστά του και να του δίνεις την αγάπη που του πρέπει. Μπορείς!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts