ξανθιά γυναίκα ήλιος σηκωμένα χέρια συμφιλιωθείς παρελθόν

Πώς να συμφιλιωθείς με το παρελθόν σου!

by tzinav

Το να μένεις κολλημένη στο παρελθόν σου είναι πραγματικά κάτι πολύ ψυχοφθόρο. Είτε βασανίζεσαι ακόμα για λάθη που έκανες στο παρελθόν, είτε σκέφτεσαι συνεχώς παλιά συμβάντα δεν μπορείς να συμφιλιωθείς με το παρελθόν. Και το μεγάλο πρόβλημα πίσω από αυτό είναι ότι δεν προχωράς παρακάτω. Εξάλλου, κοιτώντας συνεχώς πίσω δεν απολαμβάνεις το παρόν και δεν σχεδιάζεις το μέλλον σου.

Όταν λοιπόν απασχολείσαι διαρκώς με λάθη και γεγονότα του παρελθόντος το μόνο που καταφέρνεις είναι να ανασύρεις στεναχώρια, γκρίνια, πόνο και να επιβαρύνεις την ψυχολογία σου. Μάθε λοιπόν πως να συμφιλιωθείς με το παρελθόν σου και να πας παρακάτω!

Τι να κάνεις για να ξεπεράσεις το παρελθόν και να προχωρήσεις!

 

1. Σκέψου ρεαλιστικά το παρελθόν

γυναίκα καρό φόρεμα ήλιος

Όταν περνάς ώρα σκεπτόμενη τα παλιά είναι πιθανό είτε να εξιδανικεύσεις το παρελθόν είτε να το μεγεθύνεις. Μπορεί δηλαδή να νομίζεις ότι στο παρελθόν ήσουν πολύ πιο ευτυχισμένη ή να νιώθεις πολλές τύψεις για κάτι που έκανες. Ότι από τα δύο κι αν κάνεις, είναι σημαντικό να βάλεις τα πράγματα κάτω και να σκεφτείς το παρελθόν αλλά όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.

Αφιέρωσε λοιπόν λίγο χρόνο για να σκεφτείς ρεαλιστικά τα γεγονότα του παρελθόντος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να το απομυθοποιήσεις ή να αθωώσεις τον εαυτό σου για κάποιο λάθος που πιθανόν να έχεις κάνει. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να το προσπεράσεις και να προχωρήσεις.

Δες επίσης: Γιατί οι γυναίκες διαλέγουμε λάθος συντρόφους!

2. Θυμήσου τα διδάγματα που πήρες

σκεπτική γυναίκα καστανά μαλλιά

Μπορεί η ανάμνηση μιας εμπειρίας του παρελθόντος να σου προκαλεί πόνο αλλά για να καταφέρεις να ξεκολλήσεις θα πρέπει να επικεντρωθείς στο τι έμαθες από αυτή. Προσπάθησε λοιπόν να απομακρυνθείς συναισθηματικά από αυτή και να σκεφτείς τι σου έμαθε και πως σε άλλαξε σαν άνθρωπο.

Αυτό που θα βοηθήσει ώστε να σου μείνουν μόνο τα καλά από το παρελθόν είναι να καταγράψεις τι έχεις αποκομίσει. Κάνοντας αυτό μερικές φορές θα μπορέσεις να αποφορτίσεις την ανάμνηση και να συμφιλιωθείς μαζί της. Με τον τρόπο αυτό θα απομακρυνθείς από το συναίσθημα και θα δώσεις την προσοχή σου στα γεγονότα.

Δες επίσης: 7 Πράγματα που κάνουν οι συναισθηματικά ώριμες γυναίκες σε μια σχέση!

Αποδέξου το παρελθόν και σχεδίασε το μέλλον

ξανθιά γυναίκα ήλιος σηκωμένα χέρια συμφιλιωθείς παρελθόν

Το να ξεκολλήσεις από το παρελθόν σου λοιπόν δεν έχει να κάνει με σβήσιμο από τη μνήμη σου αλλά με συμφιλίωση. Και η συμφιλίωση αυτή είναι λυτρωτική και απαραίτητη για να ζήσεις το παρόν και να ονειρευτείς το μέλλον σου.

Το μόνο που πρέπει να κρατήσεις από το παρελθόν σου είναι τα μαθήματα του κι όχι ο πόνος, ο θυμός και οι ενοχές. Αφιέρωσε λοιπόν το χρόνο σου στο να σκεφτείς τι άνθρωπος θέλεις να γίνεις κι όχι τόσο τι άνθρωπος ήσουν. Έτσι, δε θα σε κρατάει τίποτα από το να πας μπροστά!

Related Posts