γυναίκα πρωινή ρουτίνα

5 Ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις στο κρεβάτι σου!

by ediva

Εμείς οι γυναίκες πάντα ψάχνουμε λύσεις στα προβλήματά μας. Όταν λοιπόν οι υποχρεώσεις πληθαίνουν και δεν έχεις χρόνο για να πας στο γυμναστήριο, μην ανησυχήσεις! Δεν χρειάζεται να σταματήσεις να περιποιείσαι τον εαυτό σου αλλά ούτε να χάσεις τη φόρμα σου.

Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν. Οι ειδικοί ήδη σε σκέφτηκαν και γι’ αυτό παρακάτω θα βρεις 5 ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις ξαπλώνοντας στο κρεβάτι σου! Έτσι, δεν θα χρειάζεται να χάνεις χρόνο. Θα μπορέσεις να εντάξεις την άσκηση είτε στη πρωινή ρουτίνα σου, είτε στη βραδινή προετοιμασία για τον ύπνο.

Ποιες ασκήσεις γυμναστικής μπορείς να κάνεις ξαπλωμένη στο κρεβάτι!

 

Σανίδα στους πήχεις

άσκηση γυμναστικής για το κρεβάτι

Η πρώτη άσκηση κατάλληλη για το στρώμα δεν είναι άλλη από την αγαπημένη σανίδα. Στηρίξου στους πήχεις σου και φρόντισε να ισορροπήσεις σωστά το βάρος σου ανάμεσα στα χέρια και στους αγκώνες. Ακόμη, πρόσεξε οι αγκώνες σου να μη βυθίσουν υπερβολικά στο στρώμα! Μείνε σε αυτή τη στάση για 30′ για να νιώσεις τη διαφορά σε όλο το σώμα.

Δες επίσης: 5 Αποτελεσματικές ασκήσεις σύσφιξης για ολόκληρο το σώμα!

Σανίδα με στάση «κάτω σκύλος»

άσκηση γιόγκα γυναίκα

Η δεύτερη άσκηση που μπορείς να κάνεις είναι εμπλουτισμένη και με στοιχεία από γιόγκα! Ξεκινάς με κανονική σανίδα αυτή τη φορά, στηριζόμενη στα χέρια σου και ύστερα σιγά, σιγά σχηματίζεις τη στάση «κάτω σκύλος» και στη συνέχεια γυρνάς στην αρχική θέση. Η συγκεκριμένη άσκηση βοηθάει τόσο στην ευελιξία σου όσο και στην ενδυνάμωση του σώματος. Κάνε ένα σετ των 15 επαναλήψεων για αρχή!

Δες επίσης: 5 Ασκήσεις για να αποκτήσεις καλοσχηματισμένους γλουτούς!

Άσκηση πιλάτες «Roll up» στο κρεβάτι

άσκηση πιλάτες στο κρεβάτι

Τρίτη στη σειρά έρχεται μία άσκηση πιλάτες. Σίγουρα μετά την εικονιζόμενη θα νιώθεις εξαιρετικά έντονα τους κοιλιακούς, τη πλάτη και τους ιγνυακούς τένοντες σου. Θα σου πρότεινα και σε αυτή να κάνεις ένα σετ 15 επαναλήψεων. Βέβαια, προσπάθησε σε κάθε επανάληψη να τεντώνεσαι ακόμα περισσότερο, ώστε να φτάσεις όσο πιο κοντά μπορείς τα δάχτυλά σου στα πόδια σου.

Δες επίσης: 9 Ασκήσεις πιλάτες για επίπεδο στομάχι!

Άσκηση γέφυρα στο κρεβάτι

εκγύμναση στο κρεβάτι

Η γνωστή σε όλες γέφυρα αποτελεί την επόμενη άσκηση στη λίστα μου. Κλασικά και σε αυτή καλό θα ήταν να κάνεις 15 επαναλήψεις ώστε να σφίξει ολόκληρο το σώμα και ιδιαίτερα οι γλουτοί. Για καλύτερα αποτελέσματα φρόντισε να κάνεις και μία παύση όταν βρίσκεσαι στον αέρα κι αν θέλεις να βάλεις και τους μηρούς στο παιχνίδι τοποθέτησε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου και σφίξε!

Δες επίσης: Πως να κάψεις λίπος ακόμα και όταν κοιμάσαι!Γ

Ανυψωμένοι κοιλιακοί με πολλά μαξιλάρια

κοιλιακοί ασκήσεις

Για το τέλος σου άφησα τη καλύτερη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις πολλά μαξιλάρια, το ένα πάνω στο άλλο με σκοπό να δημιουργήσεις τη κατάλληλη βάση για την άσκηση. Στη συνέχεια τοποθέτησε τα χέρια σου πάνω στα μαξιλάρια και κάνε σανίδα. Σε αυτή τη στάση ξεκίνησε τους κοιλιακούς σου. Φυσικά οι 15 επαναλήψεις είναι must!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts