Εύκολη συνταγή για cheesecake κολοκύθα! | ediva.gr

Εύκολη συνταγή για cheesecake κολοκύθα!

Το φθινόπωρο είναι εδώ και φυσικά τα γλυκά με βάση την κολοκύθα είναι must. Ναι οκ, είναι αμερικανόφερτη η κολοκύθα, αλλά και τι μας πειράζει; Νόστιμη είναι, πολλές διαφορές συνταγές-γλυκές και αλμυρές. Σήμερα θα σου μιλήσω για μια συνταγή με βάση την κολοκύθα συνδυασμένη με την συνταγή ενός από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά.

Ο λόγος για το cheesecake! Το μενού σήμερα λέει εύκολη συνταγή για cheesecake κολοκύθα και μάλιστα χωρίς ψήσιμο. Αν σου ακούγεται νόστιμη ιδέα, πάμε να ξεκινήσουμε να δούμε τη συνταγή. Βάλε ποδιά και πάμε να δούμε τα υλικά.

Συνταγή για cheesecake κολοκύθα χωρίς ψήσιμο

cheesecake κολοκύθα

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Για τη βάση:

  • 300γρ. μπισκότα Digestive
  • 5κ.σ βούτυρο
  • 2κ.σ ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 200γρ. πουρές κολοκύθας
  • 225γρ. τυρί κρέμα
  • 1/4φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1κ.σ pumpkin spice (μείγμα μπαχαρικών)
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 βανιλίνη

Εκτέλεση:

ζάχαρη, ediva.gr βούτυρο μπισκότα digestive

Πάρε τα μπισκότα και ρίξτα στο μούλτι για να θρυμματιστούν. Έπειτα, λιώσε το βούτυρο- χωρίς να κάψει- και ρίξε μέσα στην ζάχαρη και τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακάτεψε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πάρε ένα τσέρκι με αποσπώμενη βάση, στρώσε μια λαδόκολλα στον πάτο και άπλωσε το μείγμα, σηκώνοντας το ελαφρώς προς τα τείχη από το τσέρκι. Βάλτο στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα.

Δες επίσης: Πανεύκολη συνταγή για νηστίσιμο cheesecake!

τυρί κρέμα φιλαδέλφια ζάχαρη, ediva.gr pumpkin spice πουρές κολοκύθας κρέμα γάλακτος καστανή ζάχαρηβανιλίνες

Σε ένα μπολ χτύπα την κρέμα τυρί, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα απαλό κρεμώδες μείγμα. Στη συνέχεια πρόσθεσε την βανιλίνη, την κολοκύθα και το μείγμα από τα μπαχαρικά. Χτύπησε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, χτύπα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και πρόσθεσε την στο μείγμα της κολοκύθας. Βγάλε την βάση από το ψυγείο και ρίξε από πάνω το μείγμα της κολοκύθας. Άφησε το cheesecake κολοκύθας σου στο ψυγείο για 2,30 ώρες να σφίξει.

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις cheesecake ροδάκινο σε σχήμα τριαντάφυλλο!

Bonus Tips:

Αν δε βρεις έτοιμο πουρέ κολοκύθας, μπορείς είτε να πάρεις κολοκύθα και να την κάνεις όπως κάνεις τον πουρέ πατάτας. Ή μπορείς να πάρει κατεψυγμένη κολοκύθα- που υπάρχει στα σούπερ μάρκετ- και να την κάνεις πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες. Επίσης μπορείς να χτυπήσεις επιπλέον σαντιγί για να στολίσεις το cheesecake σου ή να ρίξει από πάνω λιωμένη λευκή σοκολάτα. Τέλος, μπορείς να αντικαταστήσεις τη βανιλίνη με ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκια βανίλια.

tagged in Γλυκά
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites