αντισυλληπτικά χάπια

5 Παρενέργειες των αντισυλληπτικών που πρέπει να γνωρίζεις!

by ediva

Όπως όλα τα φάρμακα έτσι και τα αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να εμφανίσουν ανεπιθύμητες ενέργειες σε μερικές γυναίκες. Εάν σου συμβεί λοιπόν κάποια από αυτές δε χρειάζεται να πανικοβληθείς, απλώς φρόντισε να είσαι σε εγρήγορση και να ενημερώσεις άμεσα τον γυναικολόγο σου!

Για να έχεις καλύτερο έλεγχο της υγείας σου οφείλεις να είσαι ενημερωμένη σε βάθος για τα φάρμακα που λαμβάνεις. Παρακάτω θα βρεις μερικές παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν τα αντισυλληπτικά!

Τι μπορεί να προκαλέσουν τα αντισυλληπτικά χάπια!

 

Μεταβολές στο βάρος και τη διάθεση σου λόγω των αντισυλληπτικών!

αντισυλληπτικά χάπια

Τα αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να σου ανοίξουν την όρεξη ή να οδηγήσουν σε κατακράτηση υγρών, συνεπώς και στο αίσθημα φουσκώματος. Αυτό συνήθως αφορά τους πρώτους μήνες λήψης των αντισυλληπτικών, μπορείς βέβαια να το περιορίσεις με τις σωστές διατροφικές συνήθειες. Όσο για τη διάθεση σου μπορεί να έχεις απότομες συναισθηματικές αλλαγές!

Δες επίσης: Πως βοηθάει την υγεία σου όταν κοιμάσαι με τον σύντροφο σου!

Μικρές αιμορραγίες στην αρχή!

γυναίκα κρατά αντισυλληπτικά χάπια

Η αιμορραγία μεταξύ των περιόδων αποτελεί μια σχετικά συχνή παρενέργεια στις γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά. Οι αιμορραγίες είναι αιφνίδιες και συνήθως εμφανίζονται έως τον 3ο μήνα από την έναρξη λήψης των αντισυλληπτικών.

Δες επίσης: Τι δείχνει για την υγεία σου το χρώμα της περιόδου!

Μικρή αύξηση της αρτηριακής σου πίεσης!

αντισυλληπτικό χάπι

Έχει βρεθεί πως οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια έχουν δύο με τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Έτσι κρίνεται απαραίτητο οι γυναίκες να ελέγχουν περιοδικά τη πίεση τους, ενώ οι γυναίκες άνω των 35 αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου επομένως χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσοχή!

Δες επίσης: 14 Συνήθειες για την προστασία της ψυχικής σου υγείας!

Τα αντισυλληπτικά μπορεί να προκαλέσουν στην αρχή πονοκεφάλους και ναυτία!

αντισυλληπτικά χάπια

Τα αντισυλληπτικά μπορεί να σου προκαλέσουν κατά περιόδους πονοκεφάλους ή ναυτία λόγω των ορμονών που περιέχουν. Οι πονοκέφαλοι συνήθως είναι ήπιοι, εάν όμως έχεις έντονες κεφαλαλγίες και ημικρανίες τότε καλό θα ήταν να το αναφέρεις στον γιατρό σου!

Δες επίσης: 5 Λόγοι για τους οποίους πονάς στην ευαίσθητη περιοχή!

Ευαισθησία στο στήθος!

γυναίκα ακουμπά το στήθος της

Δες επίσης: 7 Θεραπευτικά βότανα για γυναικολογικές παθήσεις!

Ο πόνος και το πρήξιμο στο στήθος μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά. Το συνηθέστερο όμως είναι οι ενοχλήσεις αυτές να υποχωρούν μερικές ημέρες ή βδομάδες μετά την έναρξη της λήψης τους!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts