γυναίκα ευαίσθητη περιοχή πόνος

5 Λόγοι για τους οποίους πονάς στην ευαίσθητη περιοχή!

by ediva

Ο πόνος στην ευαίσθητη περιοχή που δεν συνδέεται με την έμμηνο ρύση μπορεί πολλές φορές να μας ανησυχήσει. Είτε πονάς πολύ είτε λίγο, είναι σίγουρα κάτι που σου προκαλεί δυσφορία και που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Επισκέψου τη γυναικολόγο σου προκειμένου να μπορέσει να σου κάνει μια φυσική εξέταση και να μπορέσει να σου δώσει μια έγκυρη γνωμάτευση. Δες παρακάτω ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους πονάς στην ευαίσθητη περιοχή.

Γιατί πονάς στην ευαίσθητη περιοχή!

 

Λοίμωξη

πόνος γυναίκα ευαίσθητη περιοχή

Οι λοιμώξεις που οφείλονται σε βακτήρια και μύκητες είναι από τους πιο πιθανούς λόγους για τους οποίους πονάς. Οι λοιμώξεις αυτές πέρα από το πόνο, μπορεί να έχουν και άλλα συμπτώματα όπως το πρήξιμο ή τον κνησμό. Ο πόνος μπορεί να χειροτερεύει κατά την ούρηση ή τη σεξουαλική επαφή. Επιπλέον όλες οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες μπορούν επίσης να προκαλέσουν πόνο στην ευαίσθητη περιοχή. Οι βασικότερες από αυτές είναι η γονόρροια και τα χλαμύδια. Για την αντιμετώπιση των ασθενειών αυτών απαιτούνται συνταγογραφημένα  φάρμακα, συνεπώς θα πρέπει να επισκεφτείς την γυναικολόγο σου προκειμένου να σου χορηγήσει την απαραίτητη αγωγή.

Δες ακόμα: Πόνοι στην ευαίσθητη περιοχή: Οι λόγοι και τι να κάνεις!

Ενδομητρίωση

γυναίκα ευαίσθητη περιοχή ροζ λουλούδι

Η ενδομητρίωση είναι ένα πολύ συχνό γυναικολογικό πρόβλημα. Οφείλεται στην ανάπτυξη ιστού που συμπεριφέρεται όπως το ενδομήτριο, σε περιοχές εκτός της μήτρας. Το πιο βασικό σύμπτωμα της ασθένειας είναι ο πόνος χαμηλά στη κοιλιά. Άλλα βασικά συμπτώματα είναι οι γαστρεντερικές ενοχλήσεις, εντερικές κινήσεις και δυσκοιλιότητα. Η ενδομητρίωση δεν έχει κάποια βασική θεραπεία αυτή τη στιγμή, ωστόσο υπάρχουν τα παυσίπονα για τη διαχείριση του πόνου και ορμονικές θεραπείες για την υπογονιμότητα που δημιουργεί.

Δες ακόμα: Τι προκαλεί τις ημικρανίες και πως να τις αντιμετωπίσεις!

 Πυελικός Πόνος

γυναίκα πόνος ευαίσθητη περιοχή

Ο πόνος στην πύελο έχει πολλές αιτίες για αυτό και είναι απαραίτητη η επίσκεψη στον γυναικολόγο για τη σωστή διάγνωση και θεραπεία. Ο πόνος αυτός μπορεί να είναι συνεχής ή να εμφανίζεται ανα διαστήματα.  Από τις πιο συνηθισμένες αιτίες είναι τα ινομυώματα, το σύνδρομο πυελικής συμφόρησης ή η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου. Η θεραπεία που θα ακολουθηθεί εξαρτάται από την αιτία του πόνο και περιλαμβάνει αντιβιοτικά, παυσίπονα και φυσικοθεραπεία.

Δες ακόμα: Τι δείχνει η περίοδος σου για την υγεία σου!

Κύστη Απόστημα του Βαρθολινείου αδένα

γυναίκα ευαίσθητη περιοχή πόνος

Η κύστη του βαρθολινείου αδένα αναπτύσσεται όταν οι αδένες που είναι υπεύθυνοι για τη λίπανση αποφραχθεί. Απόστημα μπορεί να δημιουργηθεί εάν η κύστη αυτή  μολυνθεί από κάποιο μικρόβιο. Στη περίπτωση αυτή μπορεί να αισθάνεσαι πόνο ακόμα και όταν κάθεσαι ή περπατάς. Για να ανακουφίσεις το πόνο δοκίμασε να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο. Εάν ο πόνος επιμένει θα πρέπει να επισκεφτείς το γυναικολόγο σου ο οποίος μπορεί να προτείνει αντιβιοτικά ή ακόμα και κάποια μικροεπέμβαση προκειμένου να ξεμπλοκάρει τους αδένες.

Δες ακόμα: 4 Τρόποι με τους οποίους η περίοδος επηρεάζει το δέρμα σου

Αιδοιοδυνία

γυναίκα ευαίσθητη περιοχή σεντόνι

Δες ακόμα: 5 Στάσεις ύπνου για τον πόνο στη μέση!

Ίσως η χειρότερη περίπτωση για το πόνο στην ευαίσθητη περιοχή είναι η αιδοιοδυνία. Ο γιατρός σου μπορεί να τη διαγνώσει στη περίπτωση που ο πόνος διαρκεί τουλάχιστον 3 μήνες και εφόσον έχει απορρίψει κάθε άλλη πιθανή περίπτωση. Η αιτίας της συγκεκριμένης ασθένειας δεν είναι γνωστή, ωστόσο τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ”κάψιμο”, κνησμό και πόνο.  Αυτό που μπορείς να κάνεις για να απαλύνεις τα συμπτώματα είναι να αντικαταστήσεις τα εσώρουχα σου με βαμβακερά χωρίς ραφές. Επίσης, προσπάθησε να αλλάζεις ρούχα αμέσως μετά τη γυμναστική και να μην μένεις με τα ιδρωμένα. Ο γιατρός στη περίπτωση αυτή ίσως χορηγήσει αναλγητικά  για τη διαχείριση του πόνου.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts