ginaika ponaei

10 Σημάδια πως πρέπει να επισκεφτείς τον γυναικολόγο σου!

by ediva

Αν θέλεις να κάνεις κάποια ερώτηση στον/στην γυναικολόγο σου, όσο απλή και να είναι, να την κάνεις. Πρέπει να σκέφτεσαι πως ο γυναικολόγος σου είναι η μεγαλύτερη αδερφή ( ή αδερφός) που μπορείς να πας για συμβουλές, όταν ντρέπεσαι να ρωτήσεις τους γονείς σου.

Έχουν δει και έχουν ακούσει πολλά, οπότε χαλάρωσε και να είσαι σίγουρη πως τίποτα δεν είναι παράξενο ή άβολο στα μάτια τους. Στην πραγματικότητα, ο γιατρός σου θα είναι πραγματικά περήφανος που βρήκες το θάρρος να πας. Είναι ένα σημάδι πως είσαι πολύ καλά στην υγεία σου και είσαι σε θέση να την ελέγχεις προληπτικά. Δες επίσης τι δείχνει η περίοδος σου για την υγεία σου!

10 σημάδια ότι πρέπει να κάνεις επίσκεψη στον γυναικολόγο σου

 

1. Αιμορραγείς αλλά δεν έχει έρθει ακόμη αυτή η μέρα του μήνα

ginaika me periodo

Οι λεκέδες από αίμα είναι φυσιολογικοί για αρκετές γυναίκες κατά την διάρκεια του κύκλου. Αλλά αν αιμορραγείς αρκετά ή συνεχόμενα για μέρες, είναι καλή ιδέα να επισκεφτείς τον γυναικολόγο σου.

Οι λεκέδες μπορεί να είναι σημάδι πυελικής λοίμωξης, κύστης, πολύποδα ή σε σπάνιες περιπτώσεις καρκίνου. Είναι επίσης συνηθισμένο κατά την διάρκεια μιας εγκυμοσύνης και συνήθως δεν είναι μεγάλο θέμα, αλλά ο γιατρός σου καλό θα ήταν να ξέρει για να είσαι σίγουρη πως δεν θα γίνει κάτι χειρότερο.

2. Ο πόνος της περιόδου είναι αφόρητος

ginaika ponaei

Σε κάθε μία είναι διαφορετικοί οι πόνοι της περιόδου και είναι φυσιολογικό αρκετές γυναίκες να πονάνε. Αλλά οι πόνοι δεν πρέπει να σε αποδυναμώνουν. Αν το κάνουν, μπορεί να έχεις κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Αν έχεις δυνατούς πόνους όλη σου τη ζωή, είναι λιγότερο σημαντικό.

Αν ξεκίνησαν αργότερα ή ο πόνος χειροτέρεψε, αυτό είναι ανησυχητικό, σημαίνει πως κάτι συμβαίνει, που σε ταλαιπωρεί. Ακόμα και αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, θα είσαι περήφανη που πήγες να δεις τον γιατρό σου, δεν υπάρχει λόγος να υποφέρεις. Δες επίσης πως να μειώσεις τους πόνους περιόδου φυσικά με 6 απλούς τρόπους!

3. Στο σeξ πονάς, αλλά όχι με τον καλό τρόπο

antras koitaei ginaika

Ο πόνος κατά την συνουσία είναι στην πραγματικότητα συνηθισμένος και τις περισσότερες φορές μπορεί να σταματήσει εάν αλλάξετε στάση. Αν δεν σταματήσει τότε κάτι συμβαίνει εσωτερικά.

Ο δυνατός πόνος μπορεί να είναι ενδομητρίωση ή ρήξη κύστης ωοθήκης. Σε κάθε περίπτωση επικοινώνησε με τον γυναικολόγο σου για να βγεις από την ιδέα ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό.

4. Ο κόλπος σου είναι πολύ στεγνός

ginaika klaiei

Η ξηρότητα του κόλπου σου κατά την διάρκεια της συνουσίας μπορεί να σημαίνει πως δεν είχατε τα κατάλληλα προκαταρκτικά. Κι άλλα προκαταρκτικά συν λιπαντικό και θα μπορεί να γίνει η δουλειά.

Αν όχι ή αν η ξηρότητα είναι καθημερινό πρόβλημα, ο γυναικολόγος σου μπορεί να σε βοηθήσει να βρείτε τι το προκαλεί. Συνήθως ορμονικές αλλαγές προκαλούν αλλαγές στην υγρασία του κόλπου σου, όπως επίσης και δερματολογικοί λόγοι.

5. Παρατηρείς μία περίεργη μυρωδιά

kopela tromagmeni

Οι συνηθισμένες εκκρίσεις είναι κατά κύριο λόγο άοσμες. Αν έχεις παρατηρήσει μία αλλαγή στο τρόπο που ο κόλπος σου ή οι εκκρίσεις σου μυρίζουν τότε αυτό είναι φυσιλογικό.

Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι η απότομη αλλαγή σε άσχημη μυρωδιά ειδικά αν έχει αλλάξει χρώμα ή είναι ερεθισμένο. Αυτό είναι σημάδι μίας μόλυνσης, της βακτηριακής κόλπωσης.

6. Σταμάτησε να εμφανίζεται η περίοδος σου

ginaika xoris periodo

Μπορεί να ευθύνεται σε διάφορα φάρμακα που τυχόν πήρες, ακόμη και στο χάπι της επόμενης μέρας. Η έλλειψη της περιόδου όμως δεν είναι κάτι φυσιολογικό και μπορεί να είναι σημάδι αναταραχής ωορρηξίας. Δες επίσης 4 τρόπους με τους οποίους η περίοδος επηρεάζει το δέρμα σου!

7. Έχεις πρήξιμο, φαγούρα και/ή πόνο μετά την συνουσία

ginaika me ponous

Αν ο πόνος διαρκεί περίπου 36 ώρες τότε ίσως είσαι αλλεργική στο λατέξ. Τα περισσότερα προφυλακτικά είναι από λατέξ οπότε μπορεί να ευθύνονται και αυτά. Αν όμως ο πόνος επιμένει ή δεν φεύγει αν αλλάξετε προφυλακτικό, καλό θα ήταν να δεις τον γιατρό σου για να βρει το πρόβλημα ίσως και κάποια λοίμωξη.

8. Έχεις πρόβλημα να ερεθιστείς ή να έρθεις σε οργασμό

antrogino sto krevati

Βέβαια αυτό δεν είναι πρόβλημα για την ζωή σου, αλλά μπορεί να σταματήσει και να βιώνεις επιτέλους και εσύ την ευχαρίστηση με τον σύντροφό σου. Πρέπει να τα αναφέρεις όλα στον γυναικολόγο σου. Όλοι μπορούμε να μάθουμε για το σeξ και τον οργασμό. Είναι μεγάλη διαδικασία και όσο καλύτερη είναι η όρεξη σου για σeξ, τόσο καλύτερο γίνεται.

9. Αλλάζει η συμπεριφορά σου

nevriasmeni ginaika

Πριν από κάθε περίοδο νιώθεις κουρασμένη, γεμάτη νεύρα, χωρίς όρεξη για τίποτα; Πολλές φορές μάλιστα υποφέρεις από κράμπες και τρως σαν να μην υπάρχει αύριο;

Υπάρχουν επιλογές για να αντιμετωπίσεις τις διάφορες αλλαγές συμπεριφοράς που έχεις. Σε αυτή την επιλογή μπορεί πολύ εύκολα να σε βοηθήσει ο γυναικολόγος σου για να μάθεις πως να χαλαρώνεις τις μέρες πριν την περίοδο σου.

10. Μέθοδος αντισύλληψης

ginaika krataei profilaktiko

Με τόσες διαφορετικές μεθόδους αντισύλληψης εκεί έξω δεν υπάρχει λόγος να είσαι στεναχωρημένη με τι μέθοδο να χρησιμοποιήσεις. Συζήτησε το με τον γυναικολόγο σου και μαζί θα βρείτε την λύση που ικανοποιεί εσένα και το σώμα σου. Δες επίσης 10 παράγοντες που σου προκαλούν καθυστέρηση!

Related Posts