γυναίκα κοιμάται στον καναπέ

Πως να αντιμετωπίσεις την υπνηλία μέσα στη μέρα!

by ediva

Η ατονία, η υπνηλία και η κόπωση είναι χαρακτηριστικά που σου στερούν παραγωγικότητα, χαρά και διασκέδαση μέσα στη μέρα . Αυτά τα σημάδια όμως δεν είναι εκεί για να σου μειώνουν τη ποιότητα της ζωής. Υπάρχουν για να σε ενημερώσει το σώμα σου πως κάτι δε πάει καλά, πως κάτι πρέπει να αλλάξεις στη καθημερινότητα σου.

Πρέπει πάντα να ακούς το σώμα σου και να αναπροσαρμόζεσαι στις ανάγκες του. Έτσι θα δείχνεις  έμπρακτα τον σεβασμό προς το ίδιο σου το σώμα και θα νιώθεις ευεξία. Και φυσικά, αυτά θα σε κάνουν και πιο χαρούμενη συνολικά στη ζωή σου. Ας δούμε λοιπόν 5 χρήσιμες συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσεις την υπνηλία μέσα στη μέρα και να έχεις ενέργεια!

5 Tips για να αντιμετωπίσεις την υπνηλία και την ατονία μέσα στη μέρα!

 

1. Σήκω και κίνησε το σώμα σου για λίγα λεπτά!

γυναίκα κάνει άλμα

Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά όταν νιώθεις υπνηλία μπορείς να κάνεις το εξής: σήκω και κάνε λίγα πηδηματάκια ή κούνα τα πόδια και τα χέρια σου. Με τον τρόπο αυτό ‘ξυπνάς’ το σώμα σου και το φέρνεις σε μια κατάσταση εγρήγορσης. Το αίμα κυλάει πιο γρήγορα, οι μύες μπαίνουν σε ετοιμότητα και το μυαλό ξυπνάει. Δοκίμασε το την επόμενη φορά που θα νιώσεις υπνηλία και θα μείνεις έκπληκτη!

Δες επίσης: 7 Λόγοι που δεν έχεις ενέργεια και πως θα την αυξήσεις!

2. Απόφυγε τα ενεργειακά ποτά!

γυναίκα πίνει χυμό

Τα ενεργειακά ποτά είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί άνθρωποι. Υπόσχονται πως θα σου παρέχουν ενέργεια και επαγρύπνηση, στη πραγματικότητα όμως έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Μπορεί να νιώσεις κάπως πιο ενεργή στην αρχή, ύστερα από λίγες ώρες όμως θα νιώθεις διπλά κουρασμένη. Καλό θα ήταν λοιπόν να τα αποφεύγεις και να τα αντικαταστήσεις με φυσικό χυμό, τσάι ή καφέ!

Δες επίσης: 4 Λόγοι που ξυπνάς νιώθοντας ακόμα κουρασμένη!

3. Φρόντισε να είσαι σε φωτεινούς χώρους!

γυναίκα ανοίγει τις κουρτίνες

Είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά, φρόντιζε να υπάρχει καλός φωτισμός στον χώρο που είσαι. Εάν αντίθετα έχεις κλειστά πατζούρια, κλειστές πόρτες ή πολύ χοντρές κουρτίνες τότε το σώμα σου μπαίνει σε μια κατάσταση προετοιμασίας για ύπνο. Και αυτό οφείλεται στη παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου, η οποία παράγεται όταν βρισκόμαστε σε σκοτεινό περιβάλλον!

Δες επίσης: 5 Απλά βήματα που θα βελτιώσουν την ζωή σου!

4. Απόφυγε τους ύπνους αργά το μεσημέρι!

γυναίκα κοιμάται στον καναπέ

Ο μεσημεριανός ύπνος αναφέρεται και ως power nap καθώς μπορεί να μας δώσει ενέργεια για να συνεχίσουμε τη μέρα μας. Όμως, όταν κοιμόμαστε πιο αργά το μεσημέρι ή το απόγευμα, ο ύπνος αυτός θα μας προσφέρει αντίθετα αποτελέσματα: περισσότερη νύστα και εντονότερη κούραση. Για αυτό, εάν αγαπάς τους μεσημεριανούς ύπνους φρόντισε να κοιμάσαι νωρίς το μεσημέρι και για όχι παραπάνω από 1,30 ώρα!

Δες επίσης: Δες πως η στάση ύπνου επηρεάζει την υγεία σου!

5. Μείνε απασχολημένη στις δραστηριότητες σου!

γυναίκα περπατάει

Δες επίσης: 7 Τρόποι να αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια!

Φυσικά και πρέπει να ξεκουράζεσαι όταν νιώθεις κουρασμένη, μερικές φορές όμως είναι καλό να πηγαίνεις κόντρα σε αυτό που νιώθεις. Μένοντας απασχολημένη σε διάφορες δραστηριότητες ή αλλάζοντας αντικείμενο απασχόλησης θα μείνεις ξύπνια και σε εγρήγορση. Έτσι δε θα δίνεις στον εαυτό σου τα περιθώρια να χαλαρώσει σε υπερβολικό βαθμό και να σε κάνει μη παραγωγική!

Related Posts