Κορίτσια μαλώνουν Τοξική φίλη

Πως θα καταλάβεις ότι η φίλη σου είναι τοξική;

by ediva

Από τα πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο είναι η φιλία! Οι φίλοι είναι δίπλα σε όλες τις χαρούμενες, αλλά και τις δύσκολες φάσεις της ζωής μας, και μοιράζονται μαζί μας τη χαρά και τη λύπη μας. Όμως, υπάρχουν φορές που η κοπέλα που πιστεύεις πως είναι εκεί για σένα, είναι στην πραγματικότητα μια τοξική φίλη.

Μια τοξική φίλη, δεν είναι αυτομάτως μια φίλη που δε νοιάζεται για σένα ή δε σε αγαπάει. Στην πραγματικότητα η συμπεριφορά της μπορεί να χαρακτηριστεί ως τοξική ακόμα και όταν βρίσκεστε καθημερινά, περνάτε πολύ χρόνο μαζί και δεν τσακώνεστε ποτέ. Αν  διακρίνεις κάποια από τα παρακάτω σημάδια που στη μεταξύ σας σχέση, καλό είναι να το συζητήσεις μαζί της ή να απομακρυνθείς. Τέλος, θα μπορούσες να ζητήσεις μερικές συμβουλές από κάποιον ψυχολόγο, που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη σχέση σας. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστά που έχει μια τοξική φίλη; 

8 Χαρακτηριστικά που έχει μια τοξική φίλη

Δε σε αφήνει να μιλήσεις

Κορίτσια μαλώνουν Τοξική φίλη

Ένα πολύ συχνό χαρακτηριστικό μιας τοξικής φίλης είναι ότι δε σε αφήνει να μιλήσεις και να μοιραστείς μαζί της το πρόβλημα σου. Αν συχνά να ξεκινάς να μιλάς για κάποιο πρόβλημα και σε διακόπτει για να πει μια δική της εμπειρία, ενώ δεν επιστέφει η συζήτηση πίσω στο θέμα σου, τότε κάτι δεν πάει καλά μεταξύ σας. Η φίλη σου, δεν αφιερώνει χρόνο στα προβλήματα σου και θεωρεί πως τα δικά της είναι πιο σημαντικά. Αυτό είναι χαρακτηριστικό δείγμα μιας τοξικής φιλίας.

Δες επίσης: 10 Σημάδια ότι έχεις δίπλα σου μια πραγματική φίλη!

Η τοξική φίλη δε σε ακούει

Τοξική φίλη παίζει με το κινητό

Τυχαίνει να λες την άποψη σου για ένα θέμα και να κοιτάει το κινητό της; Επίσης, της έχεις εκμυστηρευτεί κάποια μυστικά και δεν τα θυμάται, επειδή δεν ήταν συγκεντρωμένη όταν μιλούσατε; Αυτό σημαίνει πως δεν την ενδιαφέρει για αυτά που έχεις να της πεις και δε δίνει σημασία στα θέματα της ζωής σου.

Δες επίσης: Πως να ξεκολλήσεις από το κινητό σου!

Δε χαίρεται με τη χαρά σου

Τοξική φίλη αγκαλιά

Έχει τύχει ποτέ να σου συμβεί κάτι σπουδαίο, που όλοι σου γνωστοί και οι φίλοι σε έχουν συγχαρεί, όμως η φίλη σου όχι; Αν ναι, τότε η φίλη σου μπορεί να μην είναι και τόσο αληθινή φίλη. Ίσως, να αντιδράει έτσι επειδή σε ζηλεύει και θα ήθελε να είναι στη θέση σου. Ίσως, η φίλη σου θέλει να είναι πιο πετυχημένη από σένα. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια συμπεριφορά που χαρακτηρίζει μια ψεύτικη φιλία.

Δες επίσης: Πως να ξεχωρίσεις έναν διπρόσωπο άνθρωπο!

Θυμώνει όταν κανονίζεις με άλλους φίλους

Φίλες παιζουν χαρτιά

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό μιας τοξικής φίλης είναι όταν σου κάνει παράπονα αν κανονίσεις να δεις άλλους ανθρώπους. Μπορεί να κανονίσεις να δεις άλλες παρέες που δεν ταιριάζει, ή φίλους που έχεις καιρό να δεις,  και αυτή να σου γκρινιάζει πως δεν την κάλεσες. Επίσης, μπορεί ακόμα να σου θυμώσει όταν κανονίσεις να βγεις ραντεβού ή να δεις την οικογένεια σου. Δυστυχώς, όλες αυτές οι συμπεριφορές είναι παράλογες και δεν πρέπει να συμβαίνουν.

Δες επίσης: Πώς να τελειώσεις μια φιλία που σε πηγαίνει πίσω στη ζωή σου!

Η τοξική φίλη μιλάει για σένα

Τοξική Φίλη λέει μυστικά

Μια τοξική φίλη δε σέβεται τα μυστικά σου. Θα τα συζητήσει με άτομα του κοινού σας κύκλου και πολλές φορές θα τα σχολιάσει με άσχημο τρόπο. Επιπλέον, αν η φίλη σου σχολιάζει σε σένα κοινούς σας φίλους και σου αποκαλύπτει τα μυστικά τους, πρόσεχε τι θα μοιραστείς μαζί της.  Τέλος, αν πέσει στην αντίληψη σου πως μια φίλη σου μιλάει άσχημα για σένα, σε άλλους ανθρώπους, απομακρύνσου και ζήτα συμβουλές από έναν ειδικό.

Δες επίσης: 12+1 Σημάδια ότι η φίλη σου ρουφάει την ενέργεια σου!

Επισημάνει τα ελαττώματα σου

Τοξική φίλη πίνει καφέ

Αν συμβαίνει συχνά η φίλη σου να σου υπενθυμίζει τις αποτυχίες, τα λάθη σου και τις κακές σου αποφάσεις, ακόμα και μπροστά σε κόσμο, τότε έχει τοξική συμπεριφορά. Μια φίλη πρέπει να υποστηρίζει την άλλη και να της υπενθυμίζει τα προτερήματα του χαρακτήρα της και όχι τα ελαττώματα.

Δες επίσης: Ποια είναι τα ελαττώματα του κάθε ζωδίου;

Δεν έχει χρόνο για σένα

Τοξική φίλη

Θέλεις να κανονίσεις μαζί της αλλά δεν έχει ποτέ χρόνο για σένα; Δεν είναι κακό να τυχαίνει να περνάτε κάποιες περιόδους που απομακρύνεστε και δεν κανονίζετε να βρίσκεστε τόσο συχνά. Όμως, όταν της προτείνεις να βρεθείτε και πάντα έχει μια δικαιολογία για να σε απορρίψει, τότε αυτό κάτι σημαίνει για τη φιλία σας.

Δες επίσης: Οι 3 καλύτεροι & χειρότεροι τρόποι να στηρίξεις μια φίλη!

Δε ζητάει συγγνώμη

Φίλες αγκαλίαζονται

Δε γίνεται σε όλους σας τους καβγάδες να φταις εσύ. Με τη συγγνώμη μπορεί να λυθούν πολλές παρεξηγήσεις και να σου δείξει την εκτίμηση της. Αν δεν έχει παραδεχτεί κάποιο λάθος της και δεν έχει ζητήσει ποτέ συγνώμη, τότε είναι μία τοξική φίλη. Τέλος, στις ανθρώπινες σχέσεις είναι απαραίτητο να κάνουν υποχωρήσεις και οι δύο πλευρές.

Related Posts