Λαχταριστή σπιτική μερέντα με 5 μόνο υλικά! | ediva.gr

Λαχταριστή σπιτική μερέντα με 5 μόνο υλικά!

Η πραλίνα σοκολάτας είναι αδυναμία μικρών και μεγάλων. Είτε είσαι λάτρης της σοκολάτας είτε όχι, η πραλίνα φουντουκιού είναι ένα γλυκό που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Μπορείς να φας μια κουταλίτσα όταν έχεις λιγούρες ή να τη χρησιμοποιήσεις ως υλικό σε υπέροχες συνταγές για γλυκά. Δυστυχώς όμως, όπως η πλειοψηφία των γλυκών, η μερέντα έχει πολλές θερμίδεςκαι δεν είναι σύμμαχος στη διατροφή σου. Επειδή όμως η ανάγκη για ένα γλυκό που και που υπάρχει, μια καλή ιδέα είναι να φτιάξεις μια σπιτική πραλίνα σοκολάτας!

Λιτή και γευστική, η σπιτική μερέντα είναι και πολύ πιο υγιεινή από την έτοιμη καθώς δε περιέχει όλα τα πρόσθετα και τα συντηρητικά. Εδώ θα βρεις μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική πραλίνα σοκολάτας!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

  • 400 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 250-350 γρ. ζάχαρη άχνη ( αναλόγως πόσο γλυκό το θέλουμε )
  • 50 γρ. κακάο
  • 80 γρ. σπορέλαιο ή φουντουκέλαιο
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

σπιτική μερέντα

Δες επίσης: Φτιάξε το πιο εύκολο και νόστιμο παγωτό με 3 υλικά!

Εκτέλεση:

  • Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια στο πολυμηχάνημα
  • Προσθέτουμε στο πολυμηχάνημα το σπορέλαιο ( ή το φουντουκέλαιο)
  • Χτυπάμε το μείγμα περίπου 4 με 5 λεπτά έως να πάρει μια αραιή, νερουλή μορφή.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και τη ρίχνουμε στο πολυμηχάνημα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να αφομοιωθεί στο μείγμα.
  • Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και το κακάο
  • Χτυπάμε για 2 λεπτά το μείγμα
  • Αποθηκεύουμε τη πραλίνα μας σε ένα βαζάκι

 

  βάφλες με σοκολάτα ψωμί με μερένταπανκεικς με σοκολάτα σπιτικές κρέπες με σοκολάτα 

Δες επίσης: Νόστιμη συνταγή για τούρτα μωσαϊκό!

Η πραλίνα σοκολάτας σου είναι έτοιμη και μπορείς φυσικά να την φας σκέτη, σε ψωμί ή να την προσθέσεις σε λαχταριστές βάφλες, κρέπες ή pancakes!

Extra tips:

  • Έχε στο νου σου πως όσο την επεξεργάζεσαι στο μούλτι, η πραλίνα φουντουκιού ζεσταίνεται αρκετά και όσο κρυώνει αργότερα θα σφίξει. Έτσι, εάν δε σου φαίνεται αρκετά σφιχτή στο πολυμηχάνημα, μην ανησυχείς!
  • Αποθήκευσε την για 1-2 βδομάδες εκτός ψυγείου. Αν όμως θέλεις να τη διατηρήσεις περισσότερο καιρό βάλε την στο ψυγείο!
  • Εάν θες να γίνει νηστίσιμη η πραλίνα σου μπορείς να βάλεις κουβερτούρα αντί για σοκολάτα γάλακτος!
tagged in Γλυκά

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites