κουρέματα

Τα πιο κολακευτικά κουρέματα ανάλογα με το σχήμα προσώπου

by ediva

Είναι γεγονός ότι το σωστό κούρεμα, αλλά και χτένισμα μπορεί να κάνει μία γυναίκα να ξεχωρίσει και να αναδείξει την ομορφιά της σε όποιο χώρο και αν βρεθεί! Η επιλογή του κουρέματος που θα απογειώσει την εμφάνισή σου όμως, δεν είναι εύκολη υπόθεση και θα πρέπει τόσο εσύ, όσο και ο κομμωτής σου να λάβετε υπόψη και άλλα στοιχεία και κυρίως το σχήμα του προσώπου σου! Αν για παράδειγμα έχεις ένα πολύ μικρό πρόσωπο και επιλέξεις πολύ μακριές αφέλειες που καλύπτουν όλο το μέτωπό σου, τότε μάλλον έκανες μία επιλογή που δεν σου ταιριάζει τόσο!

Τα ιδανικά κουρέματα για το δικό σου πρόσωπο!

 

Στρογγυλά Πρόσωπα

κουρέματα στρογγυλό πρόσωπο

Ξεκινώντας με τα στρογγυλά πρόσωπα, κορυφαίοι κομμωτές συμφωνούν ότι τα καλύτερα κουρέματα είναι εκείνα που δίνουν ένα βάθος και έντονες γωνίες στο κατά τα άλλα σφαιρικό σχήμα του προσώπου. Για να το πετύχεις αυτό, είναι καλό να επιλέξεις κουρέματα με μακριές αφέλειες οι οποίες πέφτουν απαλά στα πλάγια του προσώπου. Προσοχή όμως! Αυτές οι αφέλειες θα πρέπει να ξεκινούν κάτω από το σαγόνι, γιατί σε διαφορετική περίπτωση το πρόσωπο θα φαίνεται ακόμα πιο μικρό και στρογγυλό. Αν είσαι φαν των κοντών μαλλιών, θα μπορούσες να επιλέξεις ένα pixie cut με την χωρίστρα στη μία πλευρά, ώστε να αναδείξεις τα μάτια και τα ζυγωματικά σου. Απόφυγε όμως το κλασικό bob cut, αλλά και τα μαλλιά χωρίς κίνηση που έχουν ένα μήκος, γιατί θα ενισχύσουν τα χαρακτηριστικά που είναι ήδη πολύ έντονα σε εσένα!

Δες επίσης : Κομψά κουρέματα που κολακεύουν ένα στρογγυλό πρόσωπο

Τετράγωνα Πρόσωπα

κουρέματα τετράγωνο πρόσωπο

Προχωράμε στα τετράγωνα πρόσωπα! Εσύ χαρακτηρίζεσαι από τέλειες γωνίες στο σαγόνι και τα ζυγωματικά που ακόμα και η Angelina Jolie θα μπορούσε να ζηλέψει! Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου υπέρ σου, αλλά και να εμφανίσεις ένα πιο γλυκό και αθώο παρουσιαστικό, μπορείς να επιλέξεις πολλές και διαφορετικού μήκους αφέλειες, οι οποίες θα “κλέψουν” την προσοχή από τις σκληρές γωνίες σου. Καλό είναι να διαλέξεις μία χωρίστρα στα πλάγια, αντί για τη μέση, που θα εξισορροπήσει τη συμμετρικότητα που ήδη υπάρχει σε αφθονία.

Πρόσωπα διαμάντι

κουρέματα πρόσωπο διαμάντι

Το πρόσωπο σου είναι στενό στο μέτωπο και το πηγούνι, αναδεικνύοντας το πιο ευρύ σημείο – τα ζυγωματικά σου. Στόχος εδώ είναι να στρέψουμε την προσοχή από τα ζυγωματικά στα ακραία σημεία του προσώπου, τα οποία θα παρουσιάζονται πιο μακριά και κομψά από ότι είναι στην πραγματικότητα. Για να το πετύχεις αυτό, μπορείς να ζητήσεις από τον κομμωτή σου πλάγιες αφέλειες τύπου φράντζας ή να χτενίσεις μόνη σου τα μαλλιά σου με μία αυστηρή αλογοουρά ή πλεξούδα που θα τραβάει τα μαλλιά προς τα πίσω. Έτσι, θα πετύχεις την ψευδαίσθηση ενός πιο μακριού προσώπου!

Δες επίσης : Πώς να βρεις το ιδανικό κούρεμα με αφέλειες ή φράντζα για εσένα!

Μακρόστενα Πρόσωπα

κουρέματα μακρόστενο πρόσωπο

Εδώ, ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση ότι το πρόσωπο είναι κοντύτερο απ’ ότι στην πραγματικότητα! Είτε έχεις πολύ μακρύ μέτωπο, ή πηγούνι, η προσοχή θα πρέπει να στραφεί προς τα ζυγωματικά και το κέντρο του προσώπου! Σε αυτό θα βοηθήσουν κοντά κουρέματα ή κουρέματα με αρκετές αφέλειες, μπούκλες και κυματισμούς, που θα προσθέσουν οριζόντια στο εύρος του προσώπου σου, και θα αφαιρέσουν από το μήκος του! Είναι επίσης καλό να αποφύγεις τα πολύ μακριά χτενίσματα χωρίς βάθος, όπως για παράδειγμα, τα μαλλιά που φτάνουν μέχρι τη μέση και έχουν ένα μήκος.

Πρόσωπα σε σχήμα Καρδιάς

κουρέματα πρόσωπο καρδιά

Το κύριο χαρακτηριστικό σου είναι ένα πλατύ μέτωπο και έντονα ζυγωματικά. Αντιθέτως, το σαγόνι και η κάτω γνάθος σου είναι στενά, με αποτέλεσμα αυτό να είναι το σημείο που θέλεις να τονίσεις περισσότερο! Επέλεξε πλάγια φράντζα που να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του μετώπου σου και μπούκλες ή κυματισμούς που να ξεκινούν κάτω από τα αυτιά, προσδίδοντας όγκο και πλάτος στην περιοχή του σαγονιού. Το σχήμα του προσώπου σου επίσης ευνοεί και την επιλογή ενός πλάγιου pixie ή bob cut, όπως αποδεικνύει και η  Scarlet Johansson!

Τριγωνικό Πρόσωπο 

κουρέματα τριγωνικό πρόσωπο

Εσύ χρειάζεσαι το αντίθετο από την προηγούμενη κατηγορία γυναικών. Έχεις ιδιαίτερες γωνίες στο σαγόνι σου και ένα έντονο και πολλές φορές τετράγωνο πηγούνι. Στόχος σου λοιπόν με το κούρεμά σου, θα είναι να τραβήξεις την προσοχή στα άλλα σημεία του προσώπου! Αυτό μπορείς να το πετύχεις με ελαφριές αφέλειες στα πλάγια του προσώπου που ξεκινούν ψηλά – κοντά στα μάτια και επιπεδώνονται στην περιοχή κοντά στο πηγούνι. Καλό είναι να μην προτιμήσεις κάποιο κοντό κούρεμα που τελειώνει στο σαγόνι, αλλά ίσως ένα pixie cut, σε περίπτωση που θέλεις να αποχωριστείς τα μακριά μαλλιά σου!

Οβάλ Πρόσωπο

κουρέματα οβάλ πρόσωπο

Δες επίσης : Πώς να βρεις ποιο χτένισμα σου ταιριάζει!

Συγχαρητήρια! Ανήκεις στις πιο τυχερές, και μπορείς να επιλέξεις σχεδόν όποιο κούρεμα θέλεις! Αν θέλεις όμως να απογειώσεις στο μέγιστο την εμφάνισή σου, μπορείς να επιλέξεις μακριές και ανάλαφρες μπούκλες ή κυματισμούς στα μακριά μαλλιά σου! Και αν προτιμάς τα κοντά, κανένα πρόβλημα, το μόνο που έχεις να ζητήσεις από τον κομμωτή σου είναι να δώσει βάθος στο bob ή lob κούρεμά σου με στρώματα ή φιλάρισμα!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts