νηστίσιμες συνταγές για κουλουράκια

4 Υπέροχες νηστίσιμες συνταγές για κουλουράκια!

by ediva

Κάθε περίοδο της νηστείας, ψάχνω τρόπους για να μπορούμε να μην στερούμαστε τίποτα σε γεύση είτε αυτό αφορά φαγητά, είτε γλυκά. Για αυτό θα σου δείξω τέσσερις νηστίσιμες συνταγές για κουλουράκια που αγαπώ ιδιαίτερα για το τέλειο αποτέλεσμα και τη γεμάτη γεύση τους.

Εδώ θα βρεις συνταγές για  κουλουράκια πορτοκαλιού με σουσάμι, ή αλλιώς λαδοκούλουρα, κουλουράκια με λεμόνι, με βρώμη και κανέλα ή με μαστίχα και κανέλα. Δοκίμασε τα όλα και θα δεις πως θα δυσκολευτείς να επιλέξεις το αγαπημένο σου!

4 Νόστιμες και εύκολες νηστίσιμες συνταγές για κουλουράκια!

 

Λαδοκούλουρα με πορτοκάλι και σουσάμι – Νηστίσιμες συνταγές για κουλουράκια

λαδοκούλουρα πορτοκάλι ελαιόλαδο

Υλικά:

  • 100 γραμμ. ελαιόλαδο
  • 20 γραμμ. κονιάκ
  • 100 γραμμ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 110 γραμμ. ζάχαρη
  • 370 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν
  • 1/2 κουτ. γλ. κανέλα (μπορείς να βάλεις και λίγο παραπάνω αν είσαι λάτρης)
  • 1/4 γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70 γραμμ. σουσάμι

Πως το κάνεις:

μουλτι με χυμο πορτοκαλι ελαιολαδο

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το κονιάκ τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα του και τη ζάχαρη στο μούλτι και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

ζυμη για κουλουρακια νηστισιμα

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι. Δεν πλάθουμε πολύ ώρα για να μη βγάλει η ζύμη το λάδι.

Φτιάχνουμε μπαλάκια με το χέρι μας ή μπαστουνάκια τα οποία κάνουμε σαν δαχτυλίδια, τα πατάμε ελαφρώς και τα βουτάμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει το σουσάμι. Βγαίνουν περίπου 15-20 κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

νηστισιμα κουλουρια με σουσαμι πορτοκαλι

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά.

Μπορείς να δεις εδώ 5 Νηστίσιμα γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις!

Κουλουράκια με λεμόνι και ελαιόλαδο

κουλουρια λεμονιου με ελαιολαδο

Υλικά:

  • 1+1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμό λεμόνι
  • ξύσμα από 1 μεγάλο ή δύο μικρά λεμόνια
  • 1/4 κούπας κονιάκ
  • 2 κουτ. γλ. μπέικιν
  • 1/2 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 4+1/2 περίπου κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κούπα σουσάμι

Πως το κάνεις:

ζυμαρι για νηστισιμα κουλουρακια

Στο μούλτι βάζουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, το κονιάκ και το ξύσμα λεμονιού. Τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε την μαγειρική σόδα μέσα στο χυμό λεμονιού και τα ρίχνουμε μέσα. Προσθέτω τις 4 κούπες αλεύρι με το μπέικιν και ρίχνω όσο χρειαστεί από το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχω μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

κουλουρακια μπαστουνακια

Κάνουμε ότι σχήμα προτιμάμε, μακρόστενο σαν μπαστουνάκια ή κυκλάκια σαν κουλουράκια και τα περνάμε από ένα πιάτο με σουσάμι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

κουλουρια λαδοκούλουρα

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς  για 35-45 λεπτά.

Μπορείς να δεις ακόμα 5 Νόστιμες συνταγές για νηστίσιμα μπισκότα!

Κουλουράκια με μαστίχα και κανέλα – Νηστίσιμες συνταγές για κουλουράκια

κουλουρακια με μαστιχα και κανελα

Υλικά:

  • 500 γραμμ. φαρίνα
  • 200 γραμμ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
  • 200 γραμμ. Βιτάμ πλάκα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 ml χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κουτ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλ. μαστίχα
  • 1 κουτ. γλ. μέλι (για το άλειμμα)
  • 1 κουτ. σούπας νερό (για το άλειμμα)
  • Σουσάμι για πασπάλισμα

Πως το κάνεις:

βιταμ και ζαχαρη μιξερ

Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη στο μίξερ, να αφρατέψουν και έπειτα ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι και ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια.

κουλουρακια πλεξουδες

 

Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το μέλι. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το νερό και το μέλι τα κουλουράκια.

Μπορείς να δεις ακόμα 5 Συνταγές για νηστίσιμα γλυκά με λίγα υλικά!

Κουλουράκια με βρώμη και κανέλα

κουλουρια βρωμης νηστισιμα

Υλικά:

  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό ή ροζέ
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 3 ποτήρια κρασιού  καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουτ. σούπας μπέικιν
  • 8 ποτήρια του κρασιού αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη στο μπλέντερ)
  • προαιρετικά λίγη καστανή ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Πως το κάνεις:

νηστισιμα κουλουρακια βρωμης

Βάζω όλα τα υγρά σε μια λεκάνη και ανακατεύω. Έπειτα προσθέτω τη ζάχαρη, το μπέικιν και την κανέλα. Ανακατεύω τα υλικά. Προσθέτω το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνω. Το ζυμάρι μου θα είναι μαλακό και εύπλαστο.

κουλουρακια με βρωμη

Πλάθω στο σχήμα που επιθυμώ, τα πατάω με το χέρι μου και βάζω τα κουλουράκια μου σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Μπορείς να δεις εδώ 5 Νηστίσιμα φαγητά που πρέπει να δοκιμάσεις!

Αυτές οι τέσσερις νηστίσιμες συνταγές για κουλουράκια θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη κατά την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Δοκίμασε τες όλες και θα δεις πως η κάθε μια έχει τη δική της μοναδική νοστιμιά.

Related Posts