Ξέρεις πως είσαι εξωτερικά στην πραγματικότητα;

by tzinav

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι δε βλέπουμε στον εαυτό μας πάντα ότι βλέπουν και οι άλλοι σε εμάς.  Θα σου έχει συμβεί μια μέρα που δε νιώθεις στα καλύτερα σου να λάβεις κομπλιμέντα που θα σε μπερδέψουν ή αντίστροφα. Έτσι γεννιέται εύλογα το ερώτημα: ξέρεις πως είσαι εξωτερικά στην πραγματικότητα;

Γνωρίζεις ποια είναι πραγματικά η εξωτερική σου εικόνα;

όμορφη μελαχρινή γυναίκα πράσινα μάτια

Πράγματι, είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσουμε μια αντικειμενική εικόνα για τον εαυτό μας. Κι αυτό για τον απλό λόγο ότι δε θα μπορέσουμε ποτέ να δούμε τον εαυτό μας μέσα από τα μάτια των άλλων.  Αυτό που συμβαίνει συχνότερα μάλιστα είναι να μας βλέπουμε λιγότερο ελκυστικούς απ’ ότι είμαστε πραγματικά.

Έτσι, μαθαίνουμε πως μπορεί να είμαστε από τους γονείς, τους συμμαθητές και τους φίλους μας και κατά βάση από τα λεγόμενα τους. Με άλλα λόγια, παίρνοντας feedback από τον περίγυρο μας και συγκρίνοντας μας με τους γύρω μας αποκτούμε μια ιδέα για το πώς μπορεί να μοιάζουμε. Ωστόσο, αυτή η ιδέα δεν είναι πάντα ακριβής.

Δες επίσης: 9 Bήματα για να ξεκινήσεις το διαλογισμό!

Πως μπορείς να ξέρεις πραγματικά πως είσαι εξωτερικά;

γυναίκα δοκιμαστήριο κοιτάζεται

Για να καταλάβεις πως είσαι στην πραγματικότητα η πρώτη λύση είναι οι φωτογραφίες. Ωστόσο, έτσι δημιουργείται συχνά ένα πρόβλημα καθώς μια φωτογραφία δεν αντιπροσωπεύει πάντα την πραγματικότητα. Μπορεί μια λάθος γωνία ή ο κακός φωτισμός να σε αδικήσουν πολύ ή το αντίστροφο.

Ίσως λοιπόν χρειάζεσαι κάτι πιο αυθόρμητο και πολύπλευρο. Μια τέτοια περίπτωση είναι οι καθρέπτες στα δοκιμαστήρια. Κι αυτό γιατί μπορείς να δεις τον εαυτό σου από διαφορετικές γωνίες και σε κίνηση. Για τον ίδιο λόγο μπορεί να σε βοηθήσουν και οι ματιές της εικόνας σου που καθρεφτίζεται σε βιτρίνες καθώς περνάς από έξω.

Δες επίσης: 4 Συμβουλές για να νιώθεις περισσότερη αυτοπεποίθηση με το σώμα σου!

Γιατί χρειάζεται να καταλάβεις πως μοιάζεις;

μελαχρινή γυναίκα κοιτιέται στον καθρέπτη πως είσαι εξωτερικά

Το να ξέρεις πως μοιάζεις και να μην ζήσεις όλη σου τη ζωή έχοντας μια λανθασμένη αυτοεικόνα στο μυαλό σου είναι πολύ σημαντικό. Αν για παράδειγμα έχεις υποτιμήσει το πώς δείχνεις μπορεί να έχεις όλη σου τη ζωή χαμηλή αυτοπεποίθηση, πράγμα που μπορεί να σε τραυματίσει για πάντα και να σου καθορίσει τη ζωή και τις επιλογές σου. Αντίθετα, αν έχεις υπερτιμήσει τον εαυτό σου τότε δε θα βελτιώσεις ποτέ τα πράγματα επάνω σου που χρήζουν αλλαγής.

Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δε γνωρίζεις τις αληθινές σου δυνατότητες και αδυναμίες και κατ’ επέκταση δε μπορείς να δουλέψεις με αυτές.

Δες επίσης: Πως θα καταλάβεις ότι κάποιος έχει χαμηλή συναισθηματικής νοημοσύνη!

Γνώρισε λοιπόν τον εαυτό σου με τις μεθόδους που διαθέτεις, νιώσε άνετα με τα δυνατά σου σημεία και διόρθωσε τα ελαττώματα σου. Μόνο έτσι, μέσα από την αυτογνωσία, θα έρθεις πιο κοντά στην πραγματική ευτυχία!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts