γυναίκες διαφόρων μεγεθών με μαγιό

Έχεις ήδη το ιδανικό σώμα για παραλία, απλά δε το ξέρεις!

by ediva

Η ιδέα ύπαρξης ενός ‘τέλειου σώματος έχει κάνει χιλιάδες γυναίκες να έχουν ανασφάλειες, όχι μόνο για το σώμα τους αλλά για ολόκληρη την ύπαρξη τους. Είσαι πολλά παραπάνω από την εμφάνιση σου οπότε εάν ζεις και εσύ με μια τέτοια αντίληψη, μάλλον πρέπει να σκεφτείς κάποια πράγματα και να αναθεωρήσεις.

Όσοι και να σου επιβεβαιώσουν οι γύρω σου ότι είσαι ήδη αρκετή, αν δε το πιστέψεις εσύ η ίδια δεν έχει καμία αξία. Για να το πιστέψεις όμως, πρέπει να θέλεις να το πιστέψεις. Υπάρχουν άπειροι λόγοι για να αγαπάς το σώμα σου, όμως πρέπει να το αγαπήσεις όπως ήδη είναι και όχι μόνο όπως θα ήθελες να είναι.

Βγες στη παραλία γεμάτη αυτοπεποίθηση, είσαι υπέροχη όπως και να έχει!

Η πραγματική αγάπη για το σώμα σου συνδέεται με την αληθινή αποδοχή του και τον βαθύ σου σεβασμό προς αυτό. Οφείλεις να είσαι σύμμαχος με το σώμα σου και όχι να το κριτικάρεις και να το υποβαθμίζεις. Είναι φυσιολογικό να θες να διορθώσεις κάποιες λεπτομέρειες σε αυτό, είναι παράλογο όμως το να απαιτείς αφύσικα πράγματα. Το γνήσιο, αυθεντικό γυναικείο σώμα έχει και ραγάδες, και κυτταρίτιδα και παραπάνω λίπος σε μερικά σημεία γιατί έτσι συμβαίνει στη πραγματικότητα. Αυτό είναι το φυσιολογικό και αυτά τα όμορφα σημάδια κάνουν το σώμα σου μοναδικό!

Δες επίσης: 4 Συμβουλές για να νιώθεις περισσότερη αυτοπεποίθηση με το σώμα σου!

γυναικεία σώματα σε όλα τα χρώματα και όλα τα μεγέθη

Δεν υπάρχει ‘σώμα για καλοκαίρι’, το σώμα σου δεν είναι βιτρίνα που το μόνο ενδιαφέρον είναι η εξωτερική εικόνα. Το σώμα σου είναι πολλά παραπάνω, έχει τη δικιά του ιστορία και είναι αξιοσημείωτο κομμάτι του εαυτού σου όλο τον χρόνο. Το να περιμένεις να έρθει το καλοκαίρι για να περιποιηθείς λίγο παραπάνω το σώμα σου μάλλον είναι προβληματικό. Το σώμα σου αξίζει τη προσοχή σου και την αγάπη σου συνεχώς. Έχεις ήδη την ιδανική σιλουέτα, το μόνο που ίσως σου λείπει είναι λίγη αυτοπεποίθηση ώστε να το νιώσεις πραγματικά αυτό.

Δες επίσης: Αυτοπεποίθηση: τι είναι και πως να την αποκτήσεις!

γυναίκες με διαφορετικές επιδερμίδες

Η ποικιλία στα γυναικεία σώματα είναι και η ομορφιά αυτών. Τα διαφορετικά σχήματα και αναλογίες στα μέρη του σώματος κάθε γυναίκας συνθέτουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, σαν ένα μοναδικό έργο τέχνης. Κανένα σώμα δεν είναι άσχημο, ακατάλληλο για παραλία ή αποκρουστικό, όπως συχνά ακούγεται. Αποκρουστικό είναι το σκεπτικό κάποιων ανθρώπων που με θράσος κάνουν τέτοιου είδους σχόλια. Δεν χρειάζεται όμως εσύ να ‘πληρώνεις’ τα κόμπλεξ των άλλων. Οι άνθρωποι που κατακρίνουν, ουσιαστικά καθρεφτίζουν τον εαυτό τους σε εσένα. Μάλλον έχουν οι ίδιοι ανασφάλειες.

Δες επίσης: Πώς να μου αρέσει περισσότερο η εμφάνισή μου!

γυναίκες με αθλητικά ρούχα

Ο σωματότυπος υπάγεται στη μόδα και τις τάσεις κάθε εποχής. Πρόκειται δηλαδή για ένα μεταβλητό χαρακτηριστικό καθώς τα πρότυπα ομορφιάς συνεχώς αλλάζουν. Για παράδειγμα, τον 19ο αιώνα κυριαρχούσαν τα παραπάνω κιλά σε μια γυναίκα καθώς αυτό ήταν ένδειξη οικονομικής ευμάρειας και αριστοκρατικής καταγωγής. Τη δεκαετία του 20 οι γυναίκες είχαν περισσότερο ανδρόγυνο στυλ και δεν έδειχναν πολύ το σώμα τους. Στα χρόνια μεταξύ του 30′ και του 50′ εμφανίστηκαν οι καμπύλες ως κορυφαίο χαρακτηριστικό θηλυκότητας. Το 60′ τάση έγινε το skinny γυναικείο σώμα, δηλαδή το πολύ αδύνατο, στεγνό και χωρίς καμπύλες. Αργότερα ιδανικό πρότυπο ήταν το αδύνατο αλλά λίγο πιο γυμνασμένο σώμα ενώ στις μέρες μας τάση ξανά έγιναν οι έντονες καμπύλες.

Δες επίσης: Δεν θέλω περισσότερα Like, αυτοεκτίμηση θέλω!

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η μόδα πρέπει να καθορίζει το αν θα νιώθεις άνετα με το σώμα σου ή όχι. Σημαίνει ότι απλά με το πέρασμα των χρόνων υπάρχει μια ιδανική εικόνα η οποία δημιουργεί ανασφάλειες στις γυναίκες που δεν πληρούν τις εκάστοτε προϋποθέσεις. Όμως, ακόμα και στην μόδα υπάρχει μια κάποιου είδους διαχρονικότητα. Έτσι πρέπει να βλέπεις και εσύ το σώμα σου, ως κάτι το διαχρονικό που είναι πάντα όμορφο και ξεχωριστό, ανεξάρτητα από τα γύρω πρότυπα!

όμορφες γυναίκες

Δες επίσης: 5 Απλά βήματα για να αγαπήσεις τον εαυτό σου!

Το να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου είναι μάλλον περισσότερο εσωτερική υπόθεση. Ακόμα κι αν είχες το σώμα των ονείρων σου δε θα είχε καμία αξία αν δεν είχες αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Εστίασε λοιπόν για αρχή στον βαθύτερο εαυτό σου και γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Το σώμα άστο τελευταίο, είναι ήδη παραπάνω από αρκετό. Είναι υπέροχο όπως και εσύ. Βγες λοιπόν φέτος και κάθε χρόνο στη παραλία χωρίς δισταγμό, χωρίς να αμφισβητήσεις την εικόνα σου, χωρίς να ακούσεις κανέναν!

Related Posts