χαρούμενες φίλες

6 Συνήθειες που θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένη!

by ediva

Η ευτυχία είναι πολύ υποκειμενική. Ωστόσο, έχει βρεθεί πως κάποια πράγματα, πράξεις ή συνήθειες ενεργοποιούν τα κατάλληλα σημεία στον εγκέφαλο μας τα οποία παράγουν τις ορμόνες που μας κάνουν χαρούμενους. Έτσι, αν και ο κάθε άνθρωπος ορίζει διαφορετικά την ευτυχισμένη ζωή, υπάρχουν κάποια πράγματα που εάν τα κάνει ο οποιοσδήποτε θα νιώσει πιο χαρούμενος.

Η ψυχική ηρεμία και γαλήνη είναι το παν για μια υγιή ζωή. Για αυτό και είναι πάντα καλή ιδέα να ψαχνόμαστε και να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα, ότι και να είναι αυτό. Παρακάτω θα μιλήσουμε για 6 συνήθειες που θα σε φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία!

6 Πράγματα που θα σε κάνουν πιο χαρούμενη εάν τα ακολουθήσεις!

 

1. Κάνε μικρά κοπλιμένα σε άλλους ανθρώπους!

χαρούμενες φίλες

Το να κάνεις κοπλιμέντα σε άλλους ανθρώπους θα ωφελήσει και εσένα αλλά και εκείνους. Κάνοντας κοπλιμέντα γίνεσαι πιο κοινωνική και φαίνεσαι αισιόδοξη και συμπαθής στους γύρω σου. Με ένα μικρό κοπλιμέντο μεταφέρεις θετική ενέργεια στους γύρω σου οι οποίοι με τη σειρά τους θα ανταποδώσουν αυτή τη καλή ενέργεια σε εσένα. Και έτσι δημιουργείται ένα όμορφο και χαρούμενο κλίμα μεταξύ σας.

Επίσης, το να μπορείς να κάνεις αλλά και να δέχεσαι κοπλιμέντα είναι ένδειξη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Ακόμα και αν δε νιώθεις άνετα με αυτή τη συνήθεια, εξάσκησε την και θα δεις τα ωφέλη της άμεσα!

Δες επίσης: Πως να ξεκλειδώσεις την πραγματική ευτυχία μέσα σου!

2. Ανακάλυψε ένα καλλιτεχνικό χόμπυ!

χαρούμενη γυναίκα ράβει

Τα καλλιτεχνικά χόμπυ είναι σχεδόν θεραπευτικά. Μερικά καλά παραδείγματα καλλιτεχνικών ασχολιών είναι η ζωγραφική, οι κατασκευές, η διακόσμηση, η ραπτική, ο χορός, το τραγούδι και η κατασκευή κοσμημάτων. Όλες αυτές οι δραστηριότητες απαιτούν συγκέντρωση επομένως όταν θα ασχολείσαι με αυτές το μυαλό σου θα εστιάζει στο παρόν και θα ξεφεύγει από τις σκέψεις και τα προβλήματα.

Οι καλλιτεχνικές ασχολίες θα σε κάνουν να νιώσεις και πιο παραγωγική και θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση σου. Και αυτό γιατί συνδέονται με το αίσθημα της δημιουργίας!

Δες επίσης: 5 Πράγματα που θα σε κάνουν περισσότερο ευτυχισμένη!

3. Εστίασε στο αίσθημα της ευγνομωσύνης!

ήρεμη χαρούμενη γυναίκα

Ένας καταπληκτικός τρόπος να συνδεθείς με τον εσωτερικό σου εαυτό και να εκτιμάς αυτά που έχεις είναι να εστιάσεις στο αίσθημα της ευγνομωσύνης. Η ευγνομωσύνη θα σε βοηθήσει να δώσεις αξία στη ζωή σου και να είσαι χαρούμενη με τα λίγα. Είναι σημαντικό να εκτιμάς κάθε τι που έχεις στη ζωή σου καθώς έτσι θα γεμίσεις με αγάπη και θετικότητα!

Δες επίσης: 4 Tips για να είσαι χαρούμενη!

4. Χαμήλωσε τους ρυθμούς της καθημερινότητας σου όταν νιώθεις αγχωμένη!

γυναίκα χαλαρώνει στον καναπέ

Όταν οι υποχρεώσεις είναι πολλές, είναι λογικό να αγχώνεσαι και να χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από τη πίεση. Όταν σου συμβαίνει αυτό πάρε λίγο χρόνο και χαμήλωσε τους ρυθμούς σου εστιάζοντας στο παρόν. Αυτό το slow down θα σου δώσει την ευκαιρία να βγεις από τη ρουτίνα και να δεις τον εαυτό σου από μακριά και έτσι θα μπορείς να εκτιμήσεις τις κινήσεις σου.

Χρειάζονται που και που στιγμές πλήρης χαλάρωσης έτσι ώστε να μπορείς να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να είσαι πιο αποδοτική στη ρουτίνα σου όταν επιστρέψεις σε αυτή!

Δες επίσης:  4 Λόγοι που single σημαίνει ευτυχισμένη!

5. Επένδυσε σε εμπειρίες και ανθρώπους αντί για αντικείμενα!

χαρούμενες κοπέλες

Το να έχεις ρούχα από μεγάλους οίκους μόδας ή να αγοράσεις το πιο σύγχρονο μοντέλο σε κινητό τηλέφωνο είναι ωραίες ανέσεις, δεν είναι όμως αυτές που θα φέρουν την ευτυχία στη ζωή σου. Οι άνθρωποι και οι εμπειρίες είναι αυτά που θα γεμίσουν τη μνήμη σου με όμορφες εικόνες που θα θυμάσαι για πάντα. Αξίζει να επενδύσεις χρόνο και χρήματα σε αυτές παρά σε υλικά αντικείμενα!

Δες επίσης: 5 Τρόποι να είσαι ευτυχισμένη κάθε μέρα!

6. Να θέτεις συνεχώς μικρούς και μεγάλους στόχους για το μέλλον!

χαρούμενη γυναίκα γράφει

Δες επίσης: 12 Εύκολα βήματα προς την ευτυχία!

Ένα tip για να είσαι σε εγρήγορση είναι το να θέτεις μικρούς ή μεγάλους στόχους για το μέλλον. Έτσι θα έχεις πάντα κάτι για να ανυπομονείς και για να είσαι αισιόδοξη. Οι στόχοι θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι οργανωμένη και ότι κατευθύνεις εσύ τη ζωή σου. Η ιδέα του σκοπού είναι σημαντική και πρέπει να υπάρχει έτσι ώστε να μη νιώθεις χαμένη.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts