γυναίκα μελαγχολική σκέφτεται τον ξεχάσεις

6 Τρόποι για να τον ξεχάσεις και να τον αφήσεις στο παρελθόν!

by tzinav

Οι χωρισμοί είναι πάντα το δύσκολο κομμάτι της σχέσης. Ακόμα και στην περίπτωση που ο χωρισμός είναι απαραίτητος και συνδέεται με ανακούφιση σίγουρα δεν είναι ευχάριστος. Είναι πολύ λογικό λοιπόν το πρώτο διάστημα να αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς με τίποτα να τον ξεχάσεις.

Είτε έχεις επιλέξει εσύ το χωρισμό είτε η άλλη πλευρά το σίγουρο είναι ότι πρέπει να προχωρήσεις, κρατώντας τα θετικά και τα αρνητικά από τη σχέση. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να τον βγάλεις από την καθημερινή σου σκέψη κι από τη ζωή σου. Δες λοιπόν 6 τρόπους για να τον ξεχάσεις και να τον αφήσεις στο παρελθόν!

6 Tips για να προχωρήσεις μετά από ένα χωρισμό!

 

1. Μην τσεκάρεις τα social media του

γυναίκα πίνει καφέ ασχολείται με το κινητό τον ξεχάσεις

Το ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς στο να μπαίνεις στα social media του. Εξάλλου, πλέον είναι ο μόνος τρόπος να βλέπεις πράγματα από αυτόν ή να μαθαίνεις νέα του. Ωστόσο όχι απλά δε σε βοηθά να προχωρήσεις αλλά σε πηγαίνει πίσω. Με το να μαθαίνεις τι κάνεις ασυναίσθητα σκέφτεσαι τι θα μπορούσατε να κάνετε μαζί και πως θα ήταν αν δεν είχατε χωρίσει. Τέτοιες σκέψεις σίγουρα δε βοηθούν όταν προσπαθείς να προχωρήσεις στη ζωή σου.

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να χωρίσεις χωρίς δράματα και κλάματα!

2. Απομάκρυνε όλα τα ενθύμια της σχέσης

κούτες στα σκουπίδια κάδος απορριμάτων

Τα ενθύμια της σχέσης, όπως τα δώρα που σου είχε πάρει, αναμφίβολα θα σου τον θυμίζουν. Την περίοδο αυτή όμως δε χρειάζεσαι κάτι τέτοιο. Πάρε λοιπόν ένα μεγάλο κουτί και βάλε μέσα όλα τα δώρα, τα σημειώματα, φωτογραφίες ή όποιο άλλο ενθύμιο έχεις από εκείνον. Τοποθέτησε το κουτί σε ένα μέρος που δε θα βλέπεις ή αν θέλεις μπορείς ακόμα και να το πετάξεις.

Δες επίσης: Πώς να τον ξανακερδίσεις μετά από ένα μεγάλο τσακωμό!

3. Επικεντρώσου στους λόγους που δεν είστε μαζί

γυναίκα μελαγχολική σκέφτεται τον ξεχάσεις

Για να μην είστε πια μαζί σίγουρα υπάρχει λόγος. Είτε το έχεις επιλέξει εσύ είτε αυτός πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς όλα αυτά που σας έκαναν να χωρίσετε. Κάνοντας κάτι τέτοιο θα καταλάβεις ότι η σχέση σας δεν ήταν τέλεια, επομένως θα την απομυθοποιήσεις.

Δες επίσης: 7 Τρόποι για να τον ξεπεράσεις πιο εύκολα!

4. Μην έχεις τακτική επικοινωνία μαζί του

άντρας γυναίκα πλάτη απομακρυσμένοι

Η συχνή επικοινωνία μαζί του είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις. Δεν υπάρχει λόγος να μιλάς συνέχεια μαζί του για να δεις πως είναι ούτε να σηκώνεις αντίστοιχα τηλεφωνήματα. Μιλώντας τακτικά μαζί του δε θα συνειδητοποιήσεις πως είναι η καθημερινότητα χωρίς αυτόν με αποτέλεσμα να αργήσεις πάρα πολύ να τον ξεχάσεις ή να μη το πετύχεις ποτέ.

Δες επίσης: 5 Μυστικά για μια υγιή και πετυχημένη σχέση!

5. Επικεντρώσου στη δουλειά

γυναίκα δουλεύει υπολογιστή σκέφτεται

Σε περιόδους χωρισμού αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας αντιπερισπασμός. Και δεν υπάρχει καλύτερος από τα δουλειά! Πέσε λοιπόν με τα μούτρα στη δουλειά για να κρατάς τον εαυτό σου απασχολημένο. Εξάλλου, με το να αφιερώσεις την ενέργεια σου εκεί θα δεις οφέλη στην καριέρα και στην προσωπική σου εξέλιξη!

Δες επίσης: Πώς να τον πλησιάσεις χωρίς να δείχνεις απελπισμένη!

6. Συζήτησε το αλλά μην μονοπωλείς τη συζήτηση

φίλες μιλάνε προβληματισμένες

Για να τον ξεχάσεις πρέπει πρώτα να τα βγάλεις όλα από μέσα σου. Συζήτησε το λοιπόν αναλυτικά με τους φίλους σου, ειδικά το πρώτο διάστημα. Μετά από ένα σημείο όμως δεν πρέπει ο χωρισμός σου να αποτελεί το μόνο θέμα συζήτησης. Με τον τρόπο αυτό παρατείνεις τη θλίψη και δεν αφήνεις το μυαλό σου να ξεφύγει. Άσε που κινδυνεύεις να κουράσεις τους γύρω σου!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts